Tragédia a pályán: húsz éve hunyt el a Benefica legendás magyar csatára, Fehér Miklós

Előbb sárga lapot kapott, mire elmosolyodott, hátra simította a haját, majd a szívéhez kapott és hirtelen összeesett: az egész világot sokkolta, mikor megállt a magyar futballista szíve a pályán. Húsz éve, 2004. január 25-én hunyt el Fehér Miklós a magyar válogatott és a Benfica csatára – idézte fel a szomorú pillanatot a Híradó.

Éppen húsz esztendeje, 2004. január 25-én a Benfica a Vitória Guimaraes ellen játszott idegenben, a mérkőzés 0–0-s döntetlenre állt, amikor a csapat edzője, José Antonio Camacho a 60. pályára küldte a magyar kiválóságot. A csapat 29-ese jól szállt be, hiszen ő adta a gólpasszt a győztes gólt szerző Fernando Aguiarnak, emklékeztet a Híradó.hu.

A középkezdés után nem sokkal Fehér megakadályozta az ellenfél egyik játékosát a bedobásban, ezért a bírótól sárga lapot kapott. Az ítéletet egy mosollyal és haja hátrasimításával könyvelte el, majd néhány másodperccel később a térdére támaszkodott, és földre rogyott.

A körülötte állók rögtön tudták, hogy óriási a baj. Többen odaszaladtak, volt, aki két másodperccel az esés után az oldalára fektette és próbált segíteni.

A játék félbeszakadt, a pályára rohanó orvos megkezdte az újraélesztést. Mindenki a mentőt várta, és nemcsak a játékosok, de José Antonió Camacho is zokogásban tört ki. A száguldó mentőautóban ismét újraélesztették a magyar focistát, a kórházban azonban már hiába küzdöttek az életéért. Harmadszor is leállt a szíve, immár végleg.

Halála megrázta nemcsak Magyarországot és Portugáliát, hanem az egész világot.

„Húsz éve hiányzol, Miki!” – megható videóval emlékeztek portugál csapattársai Fehér Miklósra

„Húsz éve hiányzol, Miki!” – megható videóval emlékeztek portugál csapattársai Fehér Miklósra

Két évtized elteltével egykori csapattársai megható módon emlékeztek meg a magyar játékosról. A portugál sztárcsapat egy videót készített és tett közzé az évfordulóra a közösségi oldalán.

????️ 20 anos de saudade. A homenagem do treinador e companheiros de equipa de 2004. #EPluribusUnum

Közzétette: Sport Lisboa e Benfica – 2024. január 25., csütörtök

José Antonio Camacho: „Köszöntök mindenkit a Benfica nagy családjából! Sajnálattal kell megemlékeznünk egykori csapattársunkról, Miki barátunkról.”

Roger: „Húsz év telt el pályafutásunk legszomorúbb pillanata, Miki elvesztése óta.”

Fernando Aguilar (neki adta élete utolsó gólpasszát Fehér Miklós): „Nagyszerű ember volt, és remek játékos.”

Carlitos: „Húsz év után sem fogjuk elfelejteni az egyszerűségét és az alázatát, de mindenekelőtt a mosolyára emlékezünk.”

Andersson: „Olyan ember volt, akit könnyű volt szeretni, aki mindig vevő volt egy viccre, de gyakran megmutatta a komolyabbik arcát is.”

Tiago: „Amikor Mikire emlékezünk, nemcsak egy különleges emberre és egy fantasztikus játékosra, hanem egy nagyon egyszerű, vidám emberre is emlékezünk.”

Hélder: „A mosolya, az életkedve és az öröme volt az, ami miatt jó szívvel gondolunk rá.”

Nuno Gomes: „Kiváló játékos és mindenekelőtt nagyszerű barát volt.”

José Moreira: „Mindannyiunkban él az az utolsó kép, ami a pályán készült róla. Az utolsó mosolya hűen tükrözi, hogy milyen ember volt a pályán és azon kívül.”

Miguel: „Akik szerették Miklóst, azok soha nem fogják elfelejteni azt a napot, és soha nem fogják elfelejteni őt.”

Ricardo Rocha: „Nekem borzasztóan hiányzik. Mintha tegnap történt volna…”

Tákisz Físzasz: „Ő mindig élni fog a szívemben fog.”

Fernando Sá: „Fehér Mikire örökre emlékezni fognak a Benfica-drukkerek.”

Tomo Šokota: „Remélem, hogy jól érzi magát odafent, és hogy egyszer majd összejövünk, és mindent megbeszélünk!”

Quaresma: „Az utolsó mosolya örökre velünk marad.”

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?