Bíróság elé kell állnia Luis Rubialesnek a „világbajnoki” csókja miatt

Bíróság elé kell állnia Luis Rubialesnek, a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) volt elnökének, amiért a tavalyi női futballvilágbajnokságot lezáró díjátadó ünnepségén szájon csókolta az aranyérmes válogatott egyik játékosát, Jenni Hermosót – döntött csütörtökön egy spanyol bíró.

Fotó: FFE

A 33 éves Hermoso még szeptemberben tett feljelentést a sportági szövetség akkori vezetője ellen, szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolta meg. A bíró most indokoltnak minősítette a bírósági tárgyalást, mert meglátása alapján a botrányos csók nem közös megegyezésen alapult, hanem egyoldalú és meglepő volt. Megalapozottnak találta annak a gyanúját is, hogy Rubiales nyomást gyakorolt Hermosóra, hogy az videóbejegyzésben vegye védelmébe őt cselekedete miatt.

Mint beszámoltunk róla, a 46 éves sportvezető azt állította, hogy csókja spontán és kölcsönös volt, a győzelmi öröm hevében történt. Hermoso ugyanakkor már az eset után elismerte, hogy neki nem esett jól a csók. Bár később védelmébe vette a Rubialest, mint kiderült az is nyomásgyakorlás volt Rubiales részéről, aki arra is megkérte Hermosót, hogy közös videóüzenetben mentesítse őt a felelősség alól. Ezt már nem vállalta a 33 éves labdarúgó, aki az ügyészséghez fordult.

A tisztségéről már lemondott Rubiales a spanyol törvények értelmében akár egytől négy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a tettéért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?