„Il Luce” átvette a török válogatott irányítását

Mircea Lucescu kezet rázott a Török Labdarúgó Szövetség (TFF) vezetőivel, a 72 éves bukaresti edző a balhéba keveredett Fatih Terimet váltja a nemzeti csapatnál.

Terim két héttel azt követően állt fel a válogatott kispadjáról, hogy nyári pihenője során verekedésbe keveredett. Terim és veje öt személynek, köztük egy étterem tulajdonosának okozott sérülést.

Mircea Lucescu 2020-ig érvényes szerződést kötött a török szövetséggel, a Gazeta Sporturilor úgy tudja, a román edző évi hárommillió eurót kereshet a török válogatott szövetségi kapitányaként.

Lucescu legutóbb a szentpétervári Zenitet irányította, de idén májusban az orosz klub menedzsmentje a gyenge eredmények miatt felbontotta a szerződését.

„Il Luce” korábban a Sahtar Donceknél érte el edzői pályafutása legnagyobb sikereit, vezetésével az ukrán klub összesen 22 trófeát nyert.

A Besiktas, a Galatasaray és az Internazionale Milano egykori trénere eddig csak a román válogatottnál, 1981–1986 között tapasztalta meg, mit jelent nemzeti csapatot irányítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?