Mircea Lucescu: időt kell adni Daumnak

Mircea Lucescu kiállt a nemrégiben kinevezett Christoph Daum mellett, miután a labdarúgó-válogatott első külföldi szövetségi kapitányát ellenségesen fogadta a román futballközeg.

​A Sahtar Donyecketől távozó 70 éves román tréner – aki május végétől a szentpétervári Zenitet irányítja – úgy fogalmazott, Daumnak időre van szüksége ahhoz, hogy jó eredményeket érjen el a nemzeti csapatnál. „Egy külföldi edzőnek idő kell, hogy megismerkedjen a bajnoksággal és a játékosokkal. A felkészültség szempontjából nagyon jó edzőnek tartom Christoph Daumot. Igaz, hogy hosszú ideig nem volt munkája, de a szövetségi kapitányi poszt teljesen más, mint klubedzőnek lenni. Mindenestre sok sikert és türelmet kívánok neki, remélem, bizalommal fordul a rendelkezésére álló játékosokhoz” – mondta Lucescu a Digi Sport adásában.

A német edző számára a szövetség a világbajnokságra való kijutást tűzte ki célul. Románia Dániával, Lengyelországgal, Montenegróval, Örményországgal, valamint Kazahsztánnal szerepel azonos selejtezőcsoportban.

Kimaradt?