Téli Ifjúsági Olimpia: megvannak az első érmek; a NOB-elnök üzent Mandel Katának

Mihaela Anton szerezte meg Románia első érmét a dél-koreai Gangwonban zajló Ifjúsági Téli Olimpián: a 16 éves monobobos a harmadik helyen zárta a hétfői döntőt.

Mihaela Anton szerezte a romániai küldöttség első érmét a gangwoni seregszemlén | Fotó: COSR

A dán Maja Voigt és a tájföldi Angese Campeol volt csak gyorsabb nála, míg válogatottbeli társa, Georgiana Olaru a hatodik helyen végzett a fináléban.

A Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR) beszámolója alapján Silviu Dan Scurtu és Mihail Nicolae Miliatru edzők tanítványa két különböző futamot jegyzett a döntőben, ahol közel 113 kilométer/órás sebességgel haladt a pályán. Mihaela Anton a verseny során sokáig az élen állt, de végül a dán és a tájföldi monobobosok ideje jobbnak bizonyult. Az ifjúsági téli olimpiák történetében az övé lett a hatodik román érem.

A NOB elnöke is üzent Mandel Katának | Fotó: COSR

Dobogóesélyes volt, mint ismeretes, Mandel Kata is, de a romániai küldöttség csíkszeredai hódeszkása egy balszerencsés esés következtében nem tudott rajthoz állni a krosszversenyben. Edzésbalesetének híre Thomas Bachhoz, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökéhez is eljutott, aki személyes üzenetet küldött neki bátorításként. „Drága Kata, minden jót és gyors felépülést” – olvasható a kézzel írott kártyán, ami mellé egy ötkarikás logóval ellátott órát is ajándékozott a fiatal sportolónak.

Beszámoltunk korábban arról is, hogy Magyarország hódeszkása, Tóth Emma is épp a verseny előtti edzésén sérült meg Gangwonban. Ő ugyancsak kapott Bachtól egy karórát és bátorító üzenetet kárpótlásul a meghiúsult versenyért – derült ki a Magyar Olimpiai Bizottság beszámolójából.

Major Dominik lett a magyar küldöttség első dobogósa a gangwoni ötkarikás seregszemlén | Fotó: MOB-Média/Szalmás Péter

A piros-fehér-zöld küldöttség sem marad viszont érem nélkül; elsőként a rövidpályás gyorskorcsolyázó, Major Dominik állhatott fel a dobogóra. Ő 500 méteren lett bronzérmes.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?