Edzés közben megsérült Mandel Kata, Románia gangwoni zászlóvivője

„Fel a fejjel Madel Kata” – üzente csütörtökön Románia Olimpia- és Sportbizottsága a Facebook-oldalán a csíkszeredai hódeszkásnak, miután megsérült edzés közben.

Fotó: COSR

A dél-koreai Gangwonban pénteken kezdődő negyedik Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokra készült éppen, amikor egy esés következtében törést szenvedett a jobb kezén. A válogatott orvosai elkísérték a versenyzőt előbb az olimpiai falu klinikájára, majd az egyetemi kórházba, ahol a kivizsgálásokat követően gipszbe tették a megsérült karját. Pénteken ismét megvizsgálják, de az már biztos, hogy a snowboardosok krossz-versenyében nem fog tudni elrajtolni. „Őrizd meg az álmod és meríts erőt ahhoz, hogy visszatérj a játékokra. Románia csapata melletted áll” – üzenték a fiatal sportolónak.

Az olimpiai bizottság ugyanakkor úgy döntött, hogy a balszerencsés baleset ellenére nem vonja vissza Kata megbízatását, így továbbra is ő lesz a romániai küldöttség női zászlóvivője a pénteki megnyitón. Mellette a bobos Sam Mihai vonul majd fel.

A legutóbbi téli ifjúsági európai játékokon negyedik Mandel sérülése miatt hódeszkában már csak Bakó Vilhelem Csanád képviseli majd Romániát. A snowboardosokat Kinda Géza edző készítette fel a 14 és 18 év közötti fiatalok számára fenntartott, négyévente szervezett ötkarikás téli játékokra.

Románia különben összesen 16 női és 17 férfi sportolóval készül a seregszemlére. A hódeszkások mellett biatlonban Kelemen Szidónia, Silló Krisztina, Paula Morozan Irinaru, Udvari Hunor, Dragoș Bărbieru és Horia Urs, bobban Mihaela Anton, Luiza Olaru, Sami Mihai és Rauld Predescu versenyeznek. Gyorskorcsolyában Iulia Ionescu és Teodora Pârvu, szánkóban Ionela Dobrean, Ana Teodorescu, Vlad Mușei, Nicolae Todirică, Alexandru Bălan, síugrásban Andra Gheorghe, Szerena Stanciu, Cosmin Donciu és Radu Borca, alepesi síben Ioana Corlățeanu, Matei Oancea, sífutásban Páll Boglárka és Ștefan Gherghel, míg szkeletonban Adelina Bădăra, Ioana Toma, Theodor Buligescu és Luca Ungureanu szerepelnek a február elsejéig tartó viadalon.

Ezen 70 ország, rekordot jelentő 1900 sportolója vesz majd rész. Tizenöt sportágban rendeznek versenyeket. Románia eddig három arany és két bronzérmet gyűjtött az ifjúsági seregszemle 2012 óta íródó története során.

Magyarország egy 33 fős csapattal vesz részt a gangwoni játékokon és összesen tíz sportágban lesznek érdekeltek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?