Év sportolója gála Csíkszeredában: taroltak a hódeszkások, díjat nyert a női futballcsapat is

Harmadszor díjazták a közönség számára is nyitott gálaünnepségen Csíkszereda legjobb sportolóit. A helyi városháza eseményén felnőtt és utánpótlás kategóriákban választottak nyerteseket, emellett különdíjakat is osztottak. A korábban csalás gyanúja miatt érvénytelenített közönségszavazás után megosztva kapták meg az elismerést azok a csapatok és egyéni sportolók, akikre voksolni lehetett. A szervezők ígérik, jövőre igyekeznek megelőzni a hasonló helyzeteket.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is sportszakemberekből álló kuratórium döntötte el, kik legyenek Csíkszereda legjobb sportolói a 2023-ban mutatott teljesítményük és eredményeik alapján.

Fotók: FK Csíkszereda

Az év csapatának járó elismerést ebben az évben az FK Csíkszereda felnőtt női együttese nyerte el.  Egyéni kategóriákban érdemes kiemelni a hódeszkasport (snowboard) képviselőinek sikerét, ugyanis számos díjat sikerült bezsebelniük, a székelyudvarhelyi Bartalis Henrietta lett idén az év női sportolója, aki az utánpótlás női kategóriájának győztesével, Mandel Katával együtt erősíti a Csíkszeredai Ride More csapatát. Díjjal jutalmazták továbbá a két fiatal lányt felkészítő edzőket is.

Az év legjobb férfi sportolójának járó díjat a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre alkotta egység kapta, a ralisok tavaly saját kategóriájukban országos bajnoki címet szereztek. Utánpótlásszinten a fiúknál a tehetséges ökölvívó, Szőcs Bence kapta az elismerést, rövid beszédében kiemelte, mindent megtesz azért, hogy ebben az évben még fényesebb érmeket tudjon hazavinni.

Amint arról a Maszolon is beszámoltunk, a Facebookon zajló közönségszavazást csalás gyanúja miatt érvénytelenítették a szervezők, eltörölve a már beérkezett voksokat. Ennek ellenére nem maradt díj nélkül az a három egyéni sportoló és csapat, akikre szavazni lehetett, megosztva kapták meg az elismerést.

A szervezők elmondták az üggyel kapcsolatban, hogy a nagy mennységű, gyanús fiókról leadott szavazatok miatt nem találtak más megoldást a helyzetre, mint az érvénytelenítést. Beharangozták, jövőre nem Facebookos voksolás formájában fog eldőlni, ki nyeri a közönségdíjat, igyekeznek kizárni a csalás lehetőségét.

Korodi Attila polgármester beszédében hangsúlyozta, fontos, hogy minél több fiatal kedvet kapjon a sportoláshoz a városban, a tehetséges csíki sportolók eredményeiről pedig minél többen értesüljenek. Hozzátette, tavasztól a város önkormányzata létrehoz majd egy olyan internetes címet, ahová a klubok és különböző sportágakban dolgozó szakemberek beküldhetik a kiemelkedő eredményeket, ők pedig segítenek eljuttatni ezeket a sajtóhoz.

A gála végén különdíjban részesültek azok a gyerekek is, akiket fiatal koruk miatt még az utánpótlás kategóriában sem lehetett a szabályok szerint benevezni, valamint azok a sportszakemberek, akik tevékenységükkel sokat tettek a város sportéletének fejlesztéséért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?