Díjazzák a legjobb csíkszeredai sportolókat

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is megszervezi a csíkszeredai önkormányzat az év legkiemelkedőbb sport-teljesítményeit elismerő Az Év Sportolója elnevezésű sportgálát.

December 29-én második alkalommal díjazza a csíkszeredai önkormányzat a székelyföldi település legkiemelkedőbb sportteljesítményeit. Mint Sógor Enikő alpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: kétféle díjat fognak odaítélni 14 kategóriában sportkuratórium segítségével. A díjak odaítélése során a 2022-es év január 1. és december 1. közötti időszak eredményeit veszik figyelembe – hangzott el.

Fotó: Farkas Endre

Hétfőn küldik ki azokat az információs íveket, amelyeken a szakedzők közölhetik a véleményük szerint egyénileg, vagy csapatszinten elért legkiemelkedőbb eredményeket. Erre december 12-én 12 óráig lesz lehetőségük a szakembereknek – közölte Sógor Enikő. Ezt követően a sportkuratórium segítségével kiválasztják a 14 kategória-győztes sportoló. A kuratóriumot többségében sportolók, edzők, sporthoz kapcsolódó városi önkormányzati képviselők alkotják, tudtuk meg.

Várják a közönségszavazatokat

Idén is lehetőség lesz közönségdíjak odaítélésére. Csíkszereda hivatalos közösségi oldalára töltik fel azt a három-három egyéni jelölt, illetve csapat nevét, amelyet a kuratórium javasolt. Közülük választhatja ki a lakosság az Év Sportolója közönségdíjasait. A szavazás december 16-án 12 órakor fog lejárni. A román és a magyar nyelvű oldalon leadott kedvelések mindegyike egy-egy szavazatnak felel meg, ezek összesítése nyomán lesz meg a végeredmény – osztotta meg a részleteket az alpolgármester.

Az idei díjátadó gálát a Csíki Moziban fogják megszervezni. „Nagyon fontos, hogy a sportolók érezzék azt, hogy megbecsüli őket a város. Láthatóak számunkra és ezáltal is láthatóbbá akarjuk tenni azt is, milyen színes a sportélet Csíkszeredában. Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy milyen keményen megdolgoznak ezek a sportolók az eredményeikért” – fogalmazott Sógor Enikő. Kiemelte: ebben az évben támogatóiknak köszönhetően pénzdíjat is adnak, melyek összértéke 26 ezer lej lesz.

A közönségszavazáson a következő együtteseket, sportolókat lehet támogatni:
Csapatok: a Csíkszeredai Sportklub Erste Liga győztes, román bajnok és kupagyőztes jégkorongcsapata, az FK Csíkszereda U19-es román bajnok, kupa- és szuperkupagyőztes, UEFA Youth League résztvevő csapata, az ISK Csíkszereda U16-os román bajnok jégkorongcsapata.
Egyéni jelöltek: András Vivien, ifjúsági világbajnoki 19. helyezett, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál 26. helyezett, román bajnok biatlonista, Szőcs Elemér, román bajnok és balkán bajnok cselgáncsozó, Tamîrjan Róbert, winter duatlon és triatlon világbajnok, cross duatlon és triatlon világbajnok, para duatlon-triatlon versenyző.
Az Év Sportolója Csíkszereda díjátadóját december 29-én, 18 órától tartják a Csíki Moziban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?