Egyedülálló sportlétesítmény épül Csíkszeredában

Nem csupán Székelyföldön, hanem országos szinten is különleges sportlétesítmény nyílik hamarosan Csíkszeredában.

Sajtóesemény keretében mutatták be pénteken azt a hamarosan megnyíló sportközpontot Csíkszeredában, amely egyedülálló létesítmény lesz nemcsak Székelyföldön, hanem Romániában is. A helyszínen a központot megvalósító RideMore Sportklub képviseletében Kinda Géza hódeszkás számolt be a részletekről.

„Régi ötletről van szó. Snowboardos karrierem kezdetétől egy ilyen központra vágytam” – jelentette ki. A sportoló azt is elmondta, hogy külföldi példákat is figyelembe vettek a központ megálmodása során, és a saját elképzeléseiket is belevitték a tervekbe.

A létesítmény magában foglal egy mindenki számára nyitott, 450 négyzetméteres trambulin-házat. Ezen kívül otthonra talál a BMX freestyle, a gördeszka, a snowboard, a freestyle sí, a falmászás – sorolta Kinda Géza. „Azt gondolom, nagyon jó kezdő lehetőséget biztosítunk ahhoz, hogy valaki profivá váljon. Ez egy jó alapot ad, és tudjuk, hogy ez a legfontosabb” – tette hozzá.

Edző- és szabadidő központ

Amint elhangzott: egy sportoló a központban a bemelegítéstől kezdve az edzések teljes kivitelezésig minden folyamatot el tud végezni. Ráadásul nem csupán a professzionális versenyzőket várják, hanem szabadidőközpontnak is szánják a létesítményt. „Ha valaki jógázni szeretne, vagy a családjával egyszerűen jól szeretné érezni magát egy ködös délutánon, akkor itt el tudja tölteni hasznosan az időt” – emelte ki Kinda Géza.

Még idén megnyitnának

A központ 1600 négyzetméteres fedett részből áll, amiben megtalálható egy 100 négyzetméteres jógaterem, egy 70 négyzetméteres edzőterem, az említett trambulinház, ami 450 négyzetméteren helyezkedik el – hangzott el. Ezen túl készül egy 300 négyzetméteres gör-snowboard, görsí, roller, BMX, gördeszka gyakorlásra alkalmas skatepark, valamint kisebbeknek és felnőtteknek is lesz mászófal.

A várakozók, gyermekeiket elkísérő szülők számára létesítenek egy bárt is, és öt további helyiség áll rendelkezésre sportolók számára – tudtuk meg. A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázati támogatásának köszönhetően megvalósuló létesítmény egyben a RideMore Sportegyesület székhelyéül is szolgál a jövőben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?