banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Novák Eduárd: mielőbb szükség van az országos sportstratégiára

A helyi sportélet fejlesztéséről, sportberuházásokról és a megoldásra váró problémákról egyeztetett pénteken Novák Eduárd, RMDSZ-es ifjúsági és sportminiszter Gyergyószentmiklóson Barti Tihamérral, a Hargita Megyei Tanács alelnökével és a helyi sportélet vezetőivel. Munkalátogatása során a miniszter megtekintette a felújítás alatt álló hokipályát, amely közel 3000 nézőnek ad majd helyet, valamint a mellette épülő tanuszodát is.

„A Gyergyói-medencében összefogtak az önkormányzatok és a vállalkozók annak érdekében, hogy minden feltételt biztosítsanak azoknak, akik sportolni akarnak, hogy a fiatal generációkat a mozgás szeretetére neveljék. Én ma ennek az összefogásnak láttam az eredményét” – mondta Novák Eduárd sportminiszter a látogatást követően.

A helyi vezetők célja, hogy olyan infrastruktúrát alakítsanak ki a Gyergyói-medencében, amely minél több gyereknek, fiatalnak biztosít lehetőséget a sportra, mozgásra. Ehhez azonban szükség van a szponzortörvény aktualizálása és olyan tanügyi rendszer kialakítására, amely lehetővé tenné a sportiskola végzőseinek, hogy továbbtanuljanak, elhelyezkedhessenek az itthoni munkapiacon és ne kényszerüljenek külföldre.

 „Minden visszajelzés azt erősíti meg, hogy mielőbb szükség van az országos sportstratégiára. Mindamellett, hogy ma Gyergyószentmiklóson azt láttam, fejlődik a helyi sportélet, épülnek új és hasznos sportlétesítmények, a helyi vezetők számos olyan problémát vetettek fel, amelyek nem idegenek számomra, hiszen szövetségvezetőként, sportolóként én is szembesültem ezekkel. Éppen ezért igyekszünk úgy kialakítani a stratégiát, hogy ez a helyi igényekre is választ adjon” – hangsúlyozta a sportminiszter.

„A jövő hét folyamán a sportiskolák helyzetéről is egyeztetnek az oktatási miniszterrel, hogy mihamarabb megoldást találjanak a fennálló helyzetre” – tette hozzá.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?