Megalakult a nemzeti sportstratégiát kidolgozó tárcaközi munkacsoport

Elfogadta a kormány azt a dokumentumot, amely a Sportfejlesztési Stratégia kidolgozásával foglalkozó tárcaközi munkacsoport megalakulását és a kidolgozás munkarendjét hagyja jóvá.

???????? / ???????? ???????? Strategia Națională pentru Sport intră în lucru În cadrul ședinței de guvern din data de 10 martie 2021, a...

Közzétette: Eduard Novak – 2021. március 11., csütörtök

„Az én célom az, hogy év végéig megszülessen Románia sportfejlesztési stratégiája, hiszen ez mindannyiunk érdeke. Nagyon sok területen kell reformokat megfogalmaznunk, változtatnunk. Azonban ez a stratégia elengedhetetlen ahhoz, hogy a hazai sport fejlődési pályára álljon, felvegye a lépést a többi országgal, és újra sikereket érjünk el. Nagyon örülök ennek a mai előrelépésnek!” – nyilatkozta Novák Eduárd ifjúsági és sportminiszter.

A munkacsoportot Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes kabinetjének, a kormány főtitkárságának, az Ifjúsági- és Sportminisztérium, az Oktatási Minisztérium, az Egészségügyi Minisztérium, a Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium és a Honvédelmi Minisztérium képviselői alkotják, akik javaslatot tehetnek majd további szakemberek bevonására, valamint tanácsadó csoportok létrehozására.

Novák Eduárd RMDSZ-es miniszter kifejtette, hogy a következő időszakban a munkacsoport konkrét összetételét kell meghatározni, fel kell venni a kapcsolatot a szakértőkkel és konzultatív csoportokat kell létrehozni, majd a stratégia kidolgozási tervét kell jóváhagyni. Ezeket a lépéseket követi majd a stratégia tényleges kidolgozása, a kormány főtitkárságával való konzultáció, augusztusban pedig megkezdődnek a közviták és az érdekelt felekkel folytatott tárgyalások. Amikor a stratégia kész lesz, egy konferencián mutatják be, majd közvitára bocsátják.

A munkamenet utolsó szakaszában, amely decemberben esedékes, az Ifjúsági- és Sportminisztérium és a minisztériumok jóváhagyásával kerül majd a Kormány elé.

Kapcsolódók

Kimaradt?