banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Az ifjúsági törvény módosítását és az ifjúsági stratégia kidolgozását tűzte ki célul Novák Károly Eduárd

Az Ifjúsági és Sportminisztérium célja egy olyan ifjúsági ökoszisztéma létrehozása, amely a fiatalok igényeire és érdekeire összpontosít – hangzott el kedden az Országos Ifjúsági Tanács ülésén, amelyen Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter és Oltean Csongor államtitkár is részt vettek.

„A fiatalok képezik országunk jövőjét, ezért létfontosságú, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk számukra, velük együtt egyeztetve, dolgozva. Éppen ezért prioritásunk az ifjúsági stratégia kidolgozása a 2021–2027-es periódusra és az ifjúsági törvény módosítása” – mondta az RMDSZ-es miniszter.

Novák hozzátette: szeretné, hogy egy átlátható, modern, egyszerű, a fiatalok valós igényeire válaszoló törvényt dolgozzanak ki. Az ifjúsági stratégiát egy éves cselekvési terv egészíti majd ki, ehhez igazítják a költségvetést, a prioritásokat és célkitűzéseket pedig évente tárgyalják újra. Az idei év feladata a meglévő finanszírozási lehetőségek mellé európai uniós alapok lehívása is, az ifjúsági infrastruktúra – táborok, sportlétesítmények, ifjúsági, kulturális központok – fejlesztése érdekében.

„El akarjuk érni azt, hogy minél több fiatal férjen hozzá a döntéshozatali folyamatokhoz romániai és európai szinten is, ugyanakkor szeretnénk erősíteni és fejleszteni a vállalkozói szellemet, hogy minél több fiatal elindíthassa saját vállalkozását, hogy új munkahelyeket tudjunk létrehozni, csökkentsük a társadalmi egyenlőtlenségeket. Ugyanakkor egy mesterképzés kidolgozásán is gondolkodunk az ifjúság területén, és természetesen nagyon fontos a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi integrációja és felzárkóztatása is” – fűzte hozzá a paralimpiai bajnok miniszter.

(Nyitóképen: Novák Károly Eduárd | Fotó: rmdsz.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?