Sport- és ifjúságfejlesztési stratégiáról tárgyaltak a Cotroceni-palotában

A nemzeti sport- és ifjúságfejlesztési stratégiáról tárgyalt kedden a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő, Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Novák Eduárd RMDSZ-es ifjúsági és sportminiszter, számolt be közleményében az RMDSZ.

„Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a romániai sport számos problémával küzd, amelyek leginkább a hiányos infrastruktúrából, a jövőkép és stratégia hiányából, az erőforrások helytelen kezeléséből adódnak. Ezen szeretne változtatni az RMDSZ. Ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy 2032-ben Románia a legjobb 15 ország között szerepeljen a sporteredményeket tekintve” – mondta Novák Eduárd.Forrás: presidency.ro

A miniszter szerint ahhoz, hogy ezt elérjük, egy olyan nemzeti sportstratégia kidolgozására van szükség, amely a teljesítményre, versenyképességre alapul mind a sportolók, mind az edzők szintjén. „Előtérbe kell helyeznünk azokat a sportágakat, amelyekben Románia jó eredményeket tud elérni” – mondta Novák.

Hozzátette: „Olyan egységes intézkedéseket kell bevezetni, amelyek a gyerekek és fiatalok oktatásában szereplő sporttevékenységeket is magukba foglalják. A jelenleginél nagyobb összeget kell elkülöníteni a költségvetésből, ehhez a kiegészítéshez pedig egyértelmű és jól kidolgozott dokumentációt fogunk készíteni annak érdekében, hogy az erőforrásokat sokkal hatékonyabban használjuk fel.”

A romániai sport fejlesztési stratégiáját az idei év végén mutatják majd be a parlamentben. A stratégiát egy sportszakértőkből, stratégákból, gazdasági és egészségügyi szakemberekből álló bizottság dolgozza ki, és a szomszédos országok – Ausztria, Szlovénia, Magyarország – sportstratégiájából átvett és személyre szabott ötleteket is tartalmazni fogja, közölte az RMDSZ.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?