Novák Károly Eduárd: elutasítom a diszkrimináció bármilyen formáját

Elutasítja a diszkrimináció minden formáját, ezért világos és pontos minősítési kritériumokat követel meg, hogy sem a sportolók, sem a sportszervezetek ne szeghessék meg kötelezettségeiket - jelentette ki csütörtökön Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter.

????????Primesc zilnic, pe diverse canale de comunicare, mesaje de la sportivi, cluburi sau federații în legătură cu diverse...

Közzétette: Eduard Novak – 2021. január 14., csütörtök

„Naponta számos üzenetet kapok különböző sportolóktól, kluboktól, szövetségektől, amelyekben a sportolókat érintő különféle igazságtalan, diszkriminatív helyzetekről számolnak be, a legtöbb esetet viszont nem jelentik hivatalosan. Ezért szeretnék pár dolgot tisztázni. Elutasítom a diszkrimináció bármilyen formáját! Ennek az alapelvnek a támogatása érdekében miniszterként világos és pontos minősítési kritériumokat követelek meg azért, hogy sem a sportolók, sem a különféle sportszervezetek ne szeghessék meg kötelezettségeiket. Minden olyan sportolót támogatunk és népszerűsítünk, aki a teljesítményért szeretne dolgozni, aki kellő komolysággal és felelősségteljesen áll hozzá a felkészüléshez és a versenyekhez” – fogalmaz egy Facebook-bejegyzésben a tárcavezető.

A miniszter ugyanakkor azt kéri a sportolóktól, tájékoztassák az őket ért esetleges igazságtalanságokról, és küldjenek a panaszukat alátámasztó bizonyítékokat is. „Annak ellenére, hogy a minisztérium eddig nem avatkozott bele ebbe a területbe, szeretnék ezen a hozzáálláson változtatni. Élsportolóként tudom, hogy mennyire nehéz, milyen sok akadályba ütközhetünk, és hogy néha a sportegyesületek inkább gátolnak, mintsem segítenének, ahogy az normális lenne. Ezért arra kérlek, a minisztérium hivatalos kommunikációs csatornáin juttassátok el hozzám az igazságtalannak ítélt helyzeteket, azonban ne csak egyszerű tájékoztatásként, hanem csatoljatok hozzá bizonyítékokat is, amelyek alátámasztják a panaszaitokat” – áll még a bejegyzésben.

Kapcsolódók

Kimaradt?