Létrejött az Élsportért Felelős Bizottság

Miniszteri rendelet által alakult szerdán az Élsportért Felelős Bizottsága, amely egy hatalmas előrelépés a romániai sportfejlesztési stratégia kialakításában és életbe léptetésében.

„A romániai sportnak szüksége van arra, hogy mindenki egy irányba haladjon, egy célért küzdjön, ezért bízom abban, hogy a Bizottság összefogja a szükséges szereplőket, akik hozzájárulhatnak a romániai sport sikeréhez” – nyilatkozta a döntést követően Novák Eduárd RMDSZ-es ifjúsági és sportminiszter.

Fotó: MTSA Bizottság 15 szakemberből – edzőkből, sportstratégákból, kutatókból, élsportolókból és jogászokból – áll, akiknek feladata, hogy kidolgozzák a szövetségek és sportklubok tevékenységének és teljesítményének elemzésére használt kritériumrendszert, annak érdekében, hogy a költségvetési források elosztását optimizálják. Tevékenységükhöz hozzátartozik a sportklubok működési rendszerének kidolgozása, irányítása és segítése is. A Bizottság dolgozza ki továbbá a sportszövetségek és egyesületek projektjeinek ellenőrzési és nyomkövetési módszertanát.

„Minél hamarabb fel kell zárkóznunk azokhoz az országokhoz, amelyek már egy kidolgozott sportstratégia szerint terveznek, működnek. Nagyon sok olyan elemet fedeztünk fel a sportban, amely gátolja a fejlődést, amely mérgezi a közhangulatot. A mi célunk azonban az, hogy a rendelkezésünkre álló pénzforrásokat világos, mérhető, valós és releváns kikötéseknek megfelelően osszuk el” – tette hozzá a miniszter.

Az Élsportért Felelős Bizottság által kidolgozott új kritériumokat fokozatosan vezetik majd be, vigyázva arra, hogy a sporttevékenységek ne szenvedjenek kárt, és legyen elég idő az átállásra, amely a romániai sportélet pozitív irányba való elmozdulását célozza. A Bizottság tagjai: Ábrahám Előd-Lajos, Daniela Janeta Pricină, Ingrid Vasilica Istrate , Ramona Ceamuru, Radu Bidiugan, Cristiano Valloppi, Tófalvi Éva, Simona Amânar, Narcisa Lecușanu, Gyöngyössy Zsolt, Trandafir Norbert, Alexandru Popescu, Alexandru Padure, Cristian Sandu és Ciprian Anton.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?