Szenzáció az Európa-konferencialigában

Egy gibraltári csapat is bejutott a csoportkörbe, ahol lesz örmény, észt, finn és kazah klub is.

Első alkalommal szerepel gibraltári csapat egy európai kupasorozat főtábláján. A sporttörténeti tettet a Lincoln Red Imps hajtotta végre. A miniállam félprofi státusú csapata a rájátszás visszavágóján 3–1-re legyőzte a lett Rigát. A rendes játékidő végén 1-1-re állt a találkozó, a hosszabbításban azonban kétszer is betaláltak a gibraltáriak, ami csoportkört ért.

A főtáblára jutott csapatok között több egzotikus névvel is találkozhatunk: Flora Tallin (észt), HJK (finn), Alashkert (örmény), Kairat (kazah). Romániát a Kolozsvári CFR képviseli.

Magyar csapat nem szerepel az Európa-konferencialiga első kiírásában, ami ugyanis sikerült a Lincoln Red Impsnek, az megoldhatatlan feladatnak bizonyult a Fehérvár FC, a Puskás Akadémia és az Újpest számára. Előbbi kettő kínos körülmények között zúgott ki a kupából. A Fehérvárt az első fordulóban, 3-1-es összesítéssel az örmény Ararat búcsúztatta, míg a felcsúti gárda a második fordulóban röhögtette ki magát, gólt sem rúgva, kettős vereséggel maradt alul a lett FK Rigas FS ellenében.

Az Újpest ellenben tisztességesen helyt állt a selejtezőben, mert kettős vereséggel búcsúzott ugyan a harmadik körben, de erős ellenféllel, a svájci Basellel szemben maradt alul.

(Nyitókép: Facebook/Lincoln Red Imps)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?