Szatmárnémeti: az utolsó pillanatos gól miatt foszlottak szét a második ligás álmok

A román foci második vonalába készült a Szatmárnémeti Olimpia VSK csapata, de a Máramarossziget utolsó pillanatban szerzett góljával elszállt az osztályozó mérkőzés esélye a szombaton Szatmárnémetiben zajlott meccsen. Szatmárnémeti másik Olimpiája, a szurkolói csapat kiesett a harmadik ligából, ám valószínűleg visszahívják a következő szezonra.

Egy ideig úgy tűnt, hogy míg a most zajló szezonban két Szatmárnémeti Olimpia is szerepel a román foci harmadik vonalában, addig a következőben egy sem lesz: a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal által fenntartott VSK Olimpia a feljutásban reménykedett, a szurkolók által fenntartott Olimpia MCMXXI pedig a kiesés felé tartott.

Fotó: Alfredo Alcazar

Az utolsó fordulóban az Olimpia VSK a szintén a második liga felé kacsintgató Máramarosszigeti VSK ellen játszott – a szatmáriak egy pontos előnnyel várták a zárófordulót, tehát egy döntetlen elég lett volna az osztályozót jelentő második helyhez. Bár a szatmáriak a győzelemre hajtottak, mégis a vendégek voltak az elsők, akik gól szereztek: a 21. percben Yolou Guigui tört kapura, az érkező Paul Copaci pedig lerántotta a büntetőterületen belül, a megítélt 11-est pedig Alexandru Zaharia értékesítette (0–1).

A szatmáriak tíz perccel később, ugyancsak 11-esből egyenlítettek: Andrei Zbonát kaszálta el a 16-oson belül Ndiaye Pape, a megítélet büntetőt pedig a csapatkapitány Zsiga Ervin higgadtan a kapuba lőtte (1–1). A szünet után Zsiga ismét betalálhatott volna, viszont a 25 méterről megeresztett „bombája” a felső lécen csattant. Túloldalt Zaharia szabadrúgása után is kapufát talált a labda, viszont az utolsó tíz percben Moussa Samake vagy Chinde lezárhatta volna a mérkőzést, de gól csak nem született.

A târgoviște-i Mihai Motan játékvezető 5 perc hosszabbítást mutatott, és úgy tűnt, hogy az Olimpia tartani tudja az eredményt, de a 98. percben egy vitatható helyzet után a vendégek betaláltak – a gólt megelőzően a szatmári kapussal szemben szabálytalankodtak. A bíró viszont szemet hunyt az eset felett, gólt ítélt, majd lefújta a mérkőzést, és kiosztott még egy-egy piros lapott Denis Moldovannak és Paul Copacinak a bíró szidalmazása miatt.

A szurkolói Olimpiának nem sikerült a bravúr: gól nélküli döntetlenet játszottak a Félixfürdői  Lotus ellen, ezzel pedig elkerülhetetlenné vált számukra a kiesés. Ám nagy valószínűséggel a harmadik ligában fogják folytatni: a labdarúgó-szövetség a feljutásról lemondó negyedik ligás bajnokok és a költségvetési gondokkal a harmadik ligát otthagyó csapatok helyére visszahívja majd az szurkolói Olimpiát a harmadik ligába.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?