Superliga: Kiütéses győzelmével második lett a CFR, a Sepsi OSK lemaradt a negyedik helyről

Minden lényeges kérdés eldőlt a bajnokság utolsó fordulójában. A Kolozsvári CFR 5–1-el vágott vissza Farulnak konstancai vereségéért, ezzel biztosan indulhat a nemzetközi porondon. Bár a Sepsi OSK vezetett a szünetben, végül kikapott az Universitatea Craiovától, így ötödikként zárt.

Utolsó fordulójához érkezett a Superliga 2023/24-es szezonja, amelynek szombati játéknapján a Kolozsvári CFR a Konstancai Farul ellen, a Sepsi OSK pedig a Craiova ellen lépett pályára. Az egyidőben zajló meccsek legfontosabb kérdése az volt, a kolozsváriak vagy a craiovaiak indulhatnak-e biztosan az Európai Konferencia Liga selejtezőjében.

Az Universitatea Craiova és a Sepsi OSK közötti labdarúgó-mérkőzés a Szuperliga rájátszásának 10. fordulójában, amelyet a Ion Oblemenco stadionban rendeztek | Fotók: Agerpres

A CFR-nek a győzelem mindenképpen elég volt a második hely eléréséhez. Meg is szerezték a vezetést a tizedik perc előtt, Ciprian Deac megismételt büntetőjéből, amit elsőre kivédett a kapus, másodjára viszont pontosabb volt a kolozsvári játékos. Az előny villámgyorsan kettőre nőtt, a görög Takszidisz talált a kapuba.

Eközben a Sepsi OSK meccsén Varga Roland beadásából született az első veszélyes szituáció, később pedig lövéssel is próbálkozott a magyar középpályás, amit a craiovai kapus hárítani tudott. Nemsokára viszont már gólt szereztek a sepsiszentgyörgyiek, Marius Ștefănescu elegáns mozdulattal juttatta kapuba a labdát.

A székelyföldiek vezető találatával egyidőben Kolozsváron Karlo Muhar megszerezte a CFR harmadik gólját is, ezzel gyakorlatilag eloszlatva minden kétséget a második hellyel kapcsolatban. Ekkor már a craiovaiak számára el is vesztette tétjét az OSK elleni mérkőzés, a másik eredmény miatt győzelemmel is csak harmadikok lehettek.

Ezzel szemben az OSK esélyei megnőttek a negyedik helyre, remekül alakult számukra az első félidő. Niczuly Roland kapuja nem forgott nagy veszélyben, magabiztosan tartotta előnyét Storck csapata egészen a szünetig. Hidegzuhanyként érhette őket viszont, hogy a második félidő elején Ștefan Bană tizenhatoson kívüli lövésével egyenlített. Belelendült a játékba a Craiova, néhány perc múlva jött a következő találat, Evir Koljics közelről vágta be a labdát a léc alá.

Egyik pillanatról a másikra sokkal nehezebb helyzetben találták magukat a sepsiszentgyörgyiek, innen már nekik kellett fordítani ahhoz, hogy a negyedik hely meglegyen. Időbe telt ugyan, amíg magukhoz tértek a történtek után, Debeljuh viszont közeli fejesével 2–2-re alakította az állást, bőven volt még idő a meccs végéig. Végül ténylegesen szertefoszlottak a Sepsi OSK reményei, Andrei Ivan ugyanis ismét megszerezte a vezetést a hazaiaknak a 78. percben. Ezzel már eldőlt a találkozó, vereséggel zárták a székelyföldiek a bajnoki szezont.

A CFR végül ugyanazzal az eredménnyel verte meg a Farult, amennyire kikapott tőle Konstancán, 5–1-re. Ezzel a sikerrel Dan Petrescu csapata a második helyen végzett a Superligában, a Sepsi pedig ötödik lett. A bajnokság vasárnap a Rapid Bukarest és a bajnokságot megnyerő FCSB egymás elleni mérkőzésével zárul.

Universitatea Craiova – Sepsi OSK 3–2 (0–1)

Craiova, Ion Oblamenco Stadion

Vezette: C. Popa

Gólszerzők: S. Bană (46.), E. Koljics (52.), A. Ivan (78.), illetve M. Ștefănescu (21.), G. Debeljuh (66.)

Kolozsvári CFR – Farul Konstanca 5–1 (4–0)

Kolozsvár, Contsantin Rădulescu Stadion

Vezette: R.M. Petrescu

Gólszerzők: C. Deac (8.), P. Takszidisz (16.), K. Muhar (22.), D. Bîrligea (38.), P. Otele (87.) illetve C. Ganea (66.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?