banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Superliga: a Rapid otthonában is győzött az U, továbbra is vezeti a bajnokságot

A kolozsváriak 2–0-ra nyertek Bukarestben, így kilenc lejátszott meccs után is veretlenül állnak az élen. Az UTA Arad és a Hermannstadt osztozkodott egymással a pontokon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Két mérkőzés maradt hétfőre a Superliga kilencedik fordulójából. A Rapid Bukarest már a klubhoz visszatérő Marius Șumudică irányítása alatt készülhetett a szezont csúcsformában kezdő Kolozsvári Universitatea fogadására. A rutinos vezetőedző sem tudta elsőre megoldani azt a problémát, amivel régóta kínlódik a fővárosi csapat, a támadásépítést.

Fotó: FC Universitatea Cluj/Facebook

A hazai pálya ellenére sem dominált a Rapid, a 30. percben pedig a vendégek szereztek vezetést Pereira góljával. Ők vonulhattak előnyben a szünetre, szervezett játékukat pedig megőrizték a második félidőre, kiharcolt tizenegyesüket Nistor értékesítette, 0–2-ről pedig nem volt esélye felállni a Rapidnak.

Vereségükkel a bukarestiek jelenleg a tabella 11. helyén állnak, a kolozsváriak pedig növelték előnyüket az élen az egy meccsel kevesebbet játszó Oțelul csapatával szemben, továbbra is az elmúlt szezonokban tőlük nem látott csúcsformát mutatva.

A játéknap másik mérkőzésén az Aradi UTA és az FC Hermannstadt találkozott egymással. Bár a vendég nagyszebeniek szereztek vezetést a második félidőben, tíz percen belül egyenlítettek a hazaiak, a találkozó pedig 1–1-es döntetlennel zárult.

Rapid Bukarest – Kolozsvári Universitatea 0–2 (0–1)
Gólszerzők: Hildeberto Pereira (30.), Daniel Nistor (60.).
Aradi UTA – FC Hermannstadt 1–1 (0–0)
Gólszerzők: Jaoao Pedro (74.), illetve Aurelian Chițu (64.).

Kapcsolódók

Kimaradt?