Superliga: Háromgólos sikerrel törte meg vereségsorozatát a Sepsi OSK

A háromszéki csapat az elmúlt meccseken mutatott játéknál sokkal jobb teljesíményt nyújtva, 3–0-ra győzte le a Botoșani-t hazai pályán.

Előszőr lépett pályára Bernd Storck vezetőedző menesztése és óta a Sepis OSK péntek késő délután. Niczulyék a FC Botoșani csapatát fogadták hazai pályán, nagy kérdés volt, ki tud-e jönni a gödörből a jelenleg Valentin Suciu által irányított együttes.

A moldvaiak találták el előszőr a kaput Chica-Rosa révén, lapos lövését nagyobb gond nélkül védte Niczuly. Nem sokkal később megérkezett az OSK első helyzete is, amelyből meg is szerezte a vezetést a háromszéki csapat. Gabriel Debeljuh a tizenhatoson belül, háttal a kapunak vette át a labdát, majd védőjét lerázva magáról ráfordult a lövésre és betalált a bal alsó sarokba.

Fotó: Sepsi OSK Facebook oldala

Nem zavarta meg a Botoșani játékát a hazai találat, sőt, egyből nyomást helyeztek utána a Sepsi OSK kapujára. Egyik szögletük után lehetőségük is nyílt az egyenlítésre, Miron talpalt bele a kapu közvetlen közeléből a labdába, de az pont a kapu közepe felé tartott, így meg tudta fogni Niczuly.

A vendégek jó pillanatai után ismét a szentgyörgyiek jöttek lendületbe, újabb lehetőségeket kialakítva. Bár nem szereztek újabb gólt az első félidőben, sokkal élesebbnek tűnt a támadójátékuk, mint az elmúlt mérkőzéseiken.

Jól kezdte a második játékrészt is az OSK, Oberlin már a szünet utáni első percben próbára tette a moldvaiak kapusát, Kukicsot, aki oldalra ütötte a labdát. Nyitott maradt a játék képe a folytatásban is, a Botoșani időszakonként mezőnyben visszavette az irányítást és igyekezett helyzeteket kialakítani, a hazai ellentámadásokban azonban folyamatosan benne volt a veszély.

Fotó:Sepsi OSK Facebook oldala

A 60. perc előtt Oberlin esett el a tizenhatoson belül, az eset visszanézése után pedig a játékvezető szabálytalanságot állapított meg és tizenegyest ítélt a szentgyörgyieknek. Isnik Alimi lazán és higgadtan értékesítette a büntetőt, megduplázva csapatának előnyét.

2–0-nál már nyugodtabban játszhatott a Sepsi OSK, szervezett védekezésén ritkán találtak fogást a fehér mezesek. Florescu a meccs hajrájához közeledve két lövéssel is eltalálta Niczuly kapuját, de egyik esetben sem tudott nagy gondot okozni. A másik oldalon viszont nem volt messze a harmadik góltól, Debeljuh kicsivel késett le a középre beadott labdáról.

Nem maradt el viszont az újabb találat a 87. percben, amikor az aktívan játszó Oberlin zavartalanul fejelt a moldvaiak kapujába, eldöntve ezzel a meccset. Bár mindkét oldalon voltak helyzetek az utolsó percekben is, újabb találat már nem született, 3–0 maradt a végeredmény.

Az OSK ezzel a sikerrel véget vetett négy meccs óta tartó vereségsorozatának, a Botoșani pedig marad a bajnokság utolsó előtti helyén, amiből akár utolsó is lehet a forduló végére.

Sepsi OSK – FC Botoșani 3–0 (1–0)

Sepsi OSK Aréna, Sepsiszentgyörgy

Vezette: Horia Mladinovici

Gólszerzők: Gabriel Debeljuh (10.), Isnik Alimi (63.), DImitri Oberlin (87.)

Sárga lapok: S. Mino (13.), Sigér Dávid (59., pályán kívül) illetve S. Francisco Junior (8.), A. Seroni (26.)., Aldair (83.)., P. Matricardi (90.).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?