FRISSÍTVE – SuperLiga: A Rapid után a Kolozsvári CFR is begyűjtötte a három pontot

Rosszul kezdődött a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában rendezett összecsapás a Rapid számára, de az egygólos hátrányból gyorsan talpra állt a giulești-i gárda és végül 5-3-ra győzte le idegenben az FCU Craiovát.

Albion Rrahmani két góllal mutatkozott be a Rapid színeiben | Fotó: FC Rapid

A házigazdák Chițu 4. percben szerzett góljával szerezték meg a vezetést, de Dugandzic büntetőből egyenlített (21. perc), majd Săpunaru még a szünet előtt a Rapid javára fordította az állást. Noha a térfélcserét követően a FCU egyenlített, Petrila és az újonc, a 22 éves koszovói Rrahmani duplája eldöntötte a találkozót. Chițu különben a 78. percben ugyancsak megszerezte a második találatát a meccsen, de ez már nem befolyásolta a három pont sorsát.

A Cristiano Bergodi edzette Rapidnak ez volt a szezonbeli harmadik győzelme a SuperLigában. Két győzelem és két vereség mellett 11 pontnál tart most az összetettben. Az FCU hat ponttal maradt.

Gólpasszal tért vissza a CFR kezdőcsapatába Ciprian Deac

Magabiztos győzelmet aratott szombaton a Kolozsvári CFR hazai környezetben. A fellegváriak 3-1-re múlták felül a Botoșani együttesét. Ezen az összecsapáson már ismét kezdőként lépett pályára a sérüléséből felépült Ciprian Deac is, aki a lefújást követően elismerte, hogy még nincs csúcsformában, hiszen ahhoz több mérkőzésnek kell eltelnie. „Edzhetek én napi három órát, mert hiába, ha nem játszok. Meccsekre van szükségem, hogy felvegyem a ritmust” – nyilatkozta. Hozzátette, Andrea Mandorlini egy olyan edző, aki szereti a támadó szellemű futballt, ugyanakkor problémásnak tartja, hogy gólokat kapnak. „A védelem nyeri meg neked a bajnokságot” – jegyezte meg a 37 éves középpályás.

Lehet, hogy még nincs csúcsformában, de mégis Deac volt az, aki a 21. percben gólpasszt adott Phillip Otelének. A nigériai később a 36. percben is betalált a moldvaiak hálójába, míg Tachtsidis a 61. percben büntetőből növelte a fellegváriak előnyét. A Botoșani – amelyik végül emberhátrányban fejezte be a meccset – a 65. percben Florescu révén szépített.

SuperLiga, alapszakasz, 7. forduló

  • Galaci Oțelul–Voluntari 2-2
  • FCU Craiova–Rapid 3-5
  • Kolozsvári CFR–Botoșani 3-1
  • Dinamo–Petrolul Ploiești (szombat, 21.45 óra)
  • Konstancai Farul–Craiovai Universitatea (vasárnap, 21.30 óra)
  • Hermannstadt–Kolozsvári Universitatea (hétfő, 18.30 óra)
  • UTA–FCSB (hétfő, 21.30 óra)
  • Poli Iași–Sepsi OSK (elhalasztva, október 19-én pótolják)

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?