FRISSÍTVE – SuperLiga: Elmarad a Sepsi OSK bajnoki meccse, a Konferencia Ligára összpontosíthat a háromszéki együttes

Hivatalosan még nem jelentették be, de végül mégis elhalasztják a Sepsi OSK labdarúgócsapatának vasárnapra tervezett bajnoki mérkőzését. FRISSÍTÉS: Koradélután megtörtént a hivatalos bejelentés is.

Emlékezetes, hogy a háromszékiek arra kérték a Hivatásos Labdarúgóligát (LPF), hogy a Konferencia Liga playoff-körében esedékes norvégiai kiszállásukra való tekintettel ne kelljen hétvégén Iași-ban pályára lépniük a SuperLiga hetedik fordulójában. A meccset vasárnap 13 órára tervezték, de moldvai házigazdájuk korábban beleegyezett a halasztásba.

A Bodo elleni visszavágóra összpontosíthat a Sepsi OSK | Fotó: Sepsi OSK

A Sepsi OSK először még elutasító választ kapott az LPF képviselőitől – amivel magára is haragította a szentgyörgyieket –, pénteken viszont fordulat történt az ügyben, mert ahogyan Hadnagy Attila, a Sepsi OSK ügyvezetője a Maszolnak mondta: mégis elmarad a bajnoki meccsük. A sportvezető kiemelte: hivatalos értesítést erről a döntésről még nem kaptak, de bizonyos abban, hogy nem kell pályára lépniük vasárnap. Az íráros bejelentést a pénteki nap folyamán várták, de mint érdeklődésünkre megjegyezte: a liga bármikor dönthet bármilyen meccs elhalasztása mellett.

Ez most azért volt fontos a Sepsi OSK-nak, mert a Konferencia Liga playoff-körének visszavágóján Norvégiába kell utaznia a Bodo/Glimt elleni, augusztus 31-i visszavágóra. Most csütörtökön 2-2-es döntetlent értek el hazai környezetben az első meccsen, ezért jó esélyük maradt a csoportkörbe jutásra. Nehéz lesz viszont a dolguk, hiszen a skandinávoknál műfüves pályán kell majd játszaniuk. A bajnoki meccs halasztásával viszont lehetőségük lesz arra felkészülni. Ahogyan Hadnagy lapunknak mondta: bár az LPF értesítését még nem kapták kézhez, immár kizárólag a Konferencia Liga-meccsre összpontosítanak. Sepsiszentgyörgyi stadionjukban van egy nagy méretű műfüves pálya is, ahol edzeni tudnak annak érdekében, hogy jobban alkalmazkodjanak majd a norvégiai játékfelülethez. A Bodo elleni meccsükre szerda reggel utaznak majd el.

Azt még nem tudni, hogy mi lesz az ugyancsak KL-szerepelő Konstancai Farul Craiovai Universitatea elleni bajnoki meccsének a sorsa, az oltyán gárda ugyanis nem egyezett bele a halasztásba.

Legutóbb a SuperLiga 5. fordulójában halasztották el a nemzetközi klubtornákon szerepelt csapatok meccseit. A Farul–UTA, Kolozsvári CFR–Sepsi OSK és a Hermannstadt–FCSB találkozókat szeptember 10-én pótolják be.

FRISSÍTÉS: Koradélután az LPF hivatalosan is bejelentette, hogy elhalasztják a Poli Iași–Sepsi OSK mérkőzést, ugyanakkor a Konstancai Farul–Craiovai Universitatea összecsapást az eredeti tervek szerint, vasárnap 21.30 órakor játsszák le. A liga azt is közölte, hogy a sepsiszentgyörgyiek találkozóját október 19-én pótolják be.

SuperLiga, alapszakasz, 7. forduló

  • Galaci Oțelul–Voluntari (péntek, 18.30 óra)
  • FCU Craiova–Rapid (péntek, 21.30 óra)
  • Kolozsvári CFR–Botoșani (szombat, 19 óra)
  • Dinamo–Petrolul Ploiești (szombat, 21.45 óra)
  • Konstancai Farul–Craiovai Universitatea (vasárnap, 21.30 óra)
  • Hermannstadt–Kolozsvári Universitatea (hétfő, 18.30 óra)
  • UTA–FCSB (hétfő, 21.30 óra)
  • Poli Iași–Sepsi OSK (elhalasztva, október 19-én pótolják)

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?