Sportágat választhatnak a székelyudvarhelyi gyerekek

Fotók: udvarhely.roAz udvarhelyi sportkínálatot mutatják pénteken az udvarhelyi stadionban és a környező sporttermekben, az érdeklődők 25 sportággal ismerkedhetnek meg, akár ki is próbálhatják ezeket.

Pénteken indul a Székelyudvarhelyen működő sportágak börzéje, a Városi Sport Klub (VSK) és a helyi önkormányzat a különböző sportegyesületekkel és az iskolákkal karöltve negyedik alkalommal rendezi meg a Sportágválasztót. A délelőtt 10 és délután 6 óra között zajló eseményen a gyerekek és szüleik élményszerűen ismerkedhetnek meg a városban elérhető sportágakkal, edzésformákkal. Érdeklődésben nem lesz hiány, a szervezők minden városi és környékbeli tanintézményt leértesítettek, így várhatóan idén 1500-nál is több diák fog szervezett csoportokban, pedagógusi kísérettel kilátogatni a sétatéri stadionba, de természetesen a rendezvény a sport iránt érdeklődő családok számára is nyitott.

„Minél több sportág megismertetése, illetve azok kipróbálási lehetőségének biztosítása gyerekek számára – ezt a célt tűzi ki minden évben a székelyudvarhelyi Sportágválasztó” – közölte Mester Zoltán, a VSK menedzsere. Továbbá az ajánlja, hogy az érdeklődők legkevesebb két órát szánjanak a Sportágválasztóra, és a gyerekeket sportos ruhába öltöztessék.

A pénteki eseményen kéttucatnyi sportág lesz jelen: atlétika, birkózás, bowling, gokart, hegyimentés és falmászás, jégkorong, kerékpár, kézilabda, kosárlabda, kondipark, labdarúgás, pingpong, pumptrack, rally, sakk, sí, taekwondo, tánc, teqball, tenisz, úszás.

Legalább 1500 diákot várnak idén isIdén is különféle nyereményekkel kedveskednek a szervezők, az a gyerek, aki legalább öt sportágat kipróbál, és ezzel begyűjt öt matricát, részt vehet a délután 5 órakor kezdődő sorsoláson, ahol a fődíj egy kerékpár.

 

 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?