Székelyudvarhelyi kézilabdagála: taroltak a fradisok, gáláztak a magyar klasszisok

A Ferencváros ifjúsági csapatai nyerték a Székelyudvarhelyen megrendezett nemzetközi kézilabda-utánpótlástornát, a péntek délutáni gálameccsen pedig a magyar All Star-válogatott 24–14 arányban győzött a Székelyudvarhelyi VSK csapata ellen.

Összeállt a magyar olimpiai csapat | Fotók forrása: a fesztivál Facebook-oldalaSzékelyudvarhelyen rendezték meg a hétvégén Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) támogatásával működő Együtt növünk fel! Alapítvány szervezésében a háromnapos, Határok nélkül – kézilabda és kulturális fesztivált.

A szerdai megnyitót követően csütörtökön kezdődött az ifjúsági korosztályú csapatok tornája: a fiúknál Székelyudvarhely, a Tatabánya, Ada és a Ferencváros, a lányoknál Hajdúnánás, Székelyudvarhely, Dunaszerdahely, a Partium, Ada és a Ferencváros alkotta a mezőnyt. A körmérkőzéses fiútornát a Ferencváros nyerte meg a Tatabánya és a délvidéki Ada előtt, a lányoknál szintén a zöld-fehérek diadalmaskodtak, a fradisok a döntőben 29–13-ra verték meg a Dunaszerdahelyt. A harmadik helyen Ada végzett.Ilyés Ferencet köszöntik családtagjai

A pénteki döntőket követően telt ház előtt lépett pályára a román élvonalba idén feljutott helyi VSK kézilabdacsapata, illetve a 2004-ben Athénban és a 2012-ben Londonban egyformán olimpiai negyedik helyezett magyar válogatott klasszisaira épülő magyar All Star-csapat. Az aktív kézilabdázástól saját közönsége előtt is elbúcsúzó, 229-szeres magyar válogatott, udvarhelyi születésű Ilyés Ferenc által összeverbuvált válogatott olyan klasszisokat tudott a sorai között, mint Nagy László, Vadkerti Attila, Iváncsik Tamás, Iváncsik Gergő, Pérez Carlos, Zubai Szabolcs, Fazekas Nándor, Császár Gábor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Az erőviszonyok közötti különbség a mérkőzés első felében még nem látszott meg, a Juhász István által irányított magyar válogatott egygólos előnnyel (10–9) zárta az első félidőt, a fordulás után azonban az All Star-csapat percenként dobta a gólokat, miközben a kapuban Fazekas Nándor remekelt. A sportcsarnokban uralkodó nagy meleg miatt kétszer 20 percesre rövidített gálameccset a magyar „csillagok” végül 24–14-re nyerték meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?