Kezdődik a székelyudvarhelyi kézilabda-fesztivál

Hamarosan véget ér a visszaszámlálás, és a szerda esti ünnepélyes megnyitóval megkezdődik a Határok nélkül – Kézilabda és kulturális fesztivál.

A székelyudvarhelyi rendezvénysorozat négy nap alatt tíz Kárpát-medencei korosztályos együttes méri össze erejét, hat fellépő koncertjén lehet szórakozni, igazi csemegének pedig a magyar kézilabda egykori klasszisaiból verbuvált Hungarian All Stars csapat és a Székelyudvarhelyi VSK pénteki gálamérkőzése ígérkezik.Nagy László 209-szeres válogatott, az MKSZ alelnöke játszani jön Udvarhelyre | fotó: MTI/EPA

Eredetileg 2020 nyarára tervezték, majd a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztották, végül idén, augusztus 17-20. között rendezhetik meg a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), az Együtt növünk fel! Alapítvány és Székelyudvarhely város önkormányzata által életre hívott Határok nélkül – Kézilabda és kulturális fesztivált.

Csütörtökön és pénteken a székelyföldiek mellett felvidéki, délvidéki, partiumi és magyarországi ifjúsági csapatok mérik össze erejüket a városi sportcsarnokban, a fiúk és lányok pénteki döntői után rendezik meg a hazai férfi kézilabda-bajnokság élvonalába újonnan feljutott Udvarhelyi VSK és a magyar All Star-csapat közötti gálameccset. Utóbbit a székelyudvarhelyi születésű, 229-szeres magyar válogatott Ilyés Ferenc verbuválta egykori csapattársaiból, akikkel 2004-ben Athénban és 2012-ben Londonban egyaránt olimpiai negyedik helyezést értek el.

Bár a hangsúly a kézilabdán van, a rendezvénysorozat fesztivál jellegét a kulturális, gasztronómiai programok adják, továbbá a szervezők színvonalas zenei programmal is készülnek, a városi parkban felállított színpad szerdától péntekig hat fellépőtől lesz hangos, a fellépők között találjuk a Kiss Kata és Lord zenekarokat, valamint Dér Henit is.

A tornán részt vevő kézilabdázó gyerekek szombaton délelőtt helytörténeti előadáson és kiránduláson vesznek részt, délután pedig bekapcsolódnak a városi ünnepi eseményekbe, mely az esti Palya Bea-koncerttel, illetve tűzijátékkal ér véget. További részletek és a teljes program elérhető a rendezvény weboldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?