Székelyudvarhelyi kézilabda-fesztivál – teljes az All Stars-csapat listája

Alig egy hét múlva kezdődik Székelyudvarhelyen a két éve elhalasztott Határok nélkül – Kézilabda- és kulturális fesztivál. Az esemény fénypontja az olimpiai negyedik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatott egykori játékosaira épülő Hungarian All Stars–Székelyudvarhelyi VSK gálamérkőzés lesz. Ilyés Ferenc, Nagy László és Zubai Szabolcs is ott lesz az All Stars tagjai között.

A rendezvény minden kézilabda- és sportkedvelőt vár a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokba, ahol két napon keresztül ifjúsági kézilabdatorna zajlik majd, összesen tíz Kárpát-medencei csapat részvételével. Ilyés Ferenc, a sszékelyudvarhelyi kézilabda-legenda is ott lesz a fesztiválon pályára lépők között | Fotó: Határok Nélkül Kézilabda- és Kulturális Fesztivál

A fiatal lány- és fiúcsapatok a magyarországi Hajdúnánásról, Tatabányáról, Budapestről, a felvidéki Dunaszerdahelyről, a délvidéki Adáról, a Partiumból érkeznek a városba, s természetesen a mezőny kiegészül a székelyudvarhelyiekkel. A tornát az egykori magyar válogatottakból – az amúgy udvarhelyi születésű – Ilyés Ferenc által verbuvált Hungarian All Stars-csapat és a Székelyudvarhelyi VSK gálamèrkőzése fogja megkoronázni augusztus 19-én, pénteken este hat órától.

A Hungarian All Stars-csapat névsora: Császár Gábor, Fazekas Nándor, Ilyés Ferenc, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Katzirz Dávid, Laluska Balázs, Lendvay Péter, Nagy  László, Perez Carlos, Schuch Timuzsin, Szathmári János, Vadkerti Attila és Zubai Szabolcs.

A gálamérkőzés, ahogyan a fesztivál minden programpontja, ingyenes, viszont a sportcsarnok befogadó képessége véges, ezért a szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy a kellemetlenségek elkerülése érdekében pénteken, augusztus 19-én a 18 órai nyitás előtt egy,  vagy legalább fél órával érkezzenek korábban, hogy biztosan helyet találjanak.

Az eseménysorozat kulturális és fesztiváljellegét az esti koncertek adják meg, a három nap alatt összesen hat helyi és magyarországi együttes koncertjén bulizhatnak az érdeklődők a városi minifoci-pályán. A szerdai megnyitó után a Kiss Kata zenekarral, csütörtökön a Transylvaniummal és a Lorddal, valamint pénteken a 6 Chapterrel, Dér Henivel és a Friday Rehabbal lehet levezetni a gálamérkőzésen felgyűlt energiákat.

Szombaton a több száz kilométerről érkezett diákcsapatok felfedezik Udvarhelyszék természeti és épített örökségét, látványosságait, délután pedig a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal által szervezett Szent István Napi ünnepségen vesznek részt.

„A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) évek óta szívén viseli a határon túli magyar kézilabdaműhelyek, -klubok sorsát is. Az MKSZ szakmai és anyagi támogatásával jelenleg háromezer magyar gyerek kézilabdázik Erdélyben, Délvidéken és a Felvidéken, őket az MKSZ által megbízott 130 edző készíti fel. A cél, hogy ezeket a területeket minél jobban megerősítsék mind szakmailag, mind pedig anyagilag, hogy a háttér tovább fejlődhessen, a gyerekek helyben, szülővárosukban sportolhassanak. A fesztivál létrejötte tulajdonképpen abból az elképzelésből indult, hogy ezek a gyerekek és edzők találkozhassanak, megismerhessék egymást, ne csak összemérjék, hanem össze is adják erejüket” – mondta a Maszol érdeklődésére Jakab Árpád, az Együtt Növünk Fel! Alapítvány ügyvezetője, határon túli magyar kézilabdázásért felelős főtitkári megbízott.

A fesztivál a Magyar Kézilabda Szövetség, az Együtt Növünk Fel! Alapítvány, valamint a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatalának társszervezésében valósul meg. A fesztivál részletes programja megtalálható a rendezvény weboldalán.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?