FRISSÍTVE: „Sokkolt” – hat év után kikapott Novak Djokovics az Australian Openen, Sinner Medvegyevvel találkozik a döntőben

Megszakadt az ausztrál nyílt teniszbajnokság rekorderének melbourne-i veretlenségi sorozata: Novak Djokovicsot hat év után legyőzték a Rod Laver Arénában. Jannik Sinner bizonyult jobbnak nála pénteken, aki így az Australian Open első olasz döntőse lett a férfiak mezőnyében.

Djokovics számára befejeződött az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság | Fotó: az Australian Open Twitter-oldala

A világelső szerb elismerően és sportszerűen gratulált ellenfelének, aki 6:1, 6:2, 6:7, 6:3-ra nyerte meg ellene a meccset. „Sokkolt a saját szintem. Negatív módon. Azt hiszem ez volt pályafutásom egyik leggyengébb Grand Slam-meccse. Nem túl kellemes érzés” – fogalmazott. Megjegyezte, a statisztika igencsak beszédes, ami valóban igaz, hiszen ez volt az első olyan GS-összecsapása, amikor nem volt egyetlen bréklabdája sem.

A 37 esztendő Djokovics, aki pályafutása során rekordot jelentő tíz alkalommal diadalmaskodott az Australian Openen, most 2195 nap után kapott ki ott – 2022-ben, mint ismeretes, nem vehetett részt a viadalon –, ugyanakkor Sinnernek már sikerült korábban felülmúlnia a tavalyi szezonzáró ATP-világbajnokság csoportkörében, valamint a Davis Kupa elődöntőjében. Ezzel együtt az olasz pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta a döntőbe jutással, miközben Djokovics azon terve, hogy idén beállítja Steffi Graf 1988-as egyedülálló teljesítményét – azaz az összes GS-torna mellett a nyári olimpiát is megnyeri – pénteki vereségével meghiúsult.

Sinner vasárnap az orosz Danyiil Medvegyev és a német Alexander Zverev elődöntő továbbjutójával játszik a fináléban. A harmadik helyen kiemelt orosz végül 5-7, 3-6, 7-6, 7-6, 6-3-ra nyert pénteken a legjobb négy között. Érdekesség, hogy 2005 után most először rendeznek Australian Open finálét Djokovics, Federer vagy Nadal nélkül. Roger Federer, mint ismeretes, 2022-ben visszavonult, Rafael Nadal pedig sérülés miatt hagyta ki a seregszemlét.

Női egyesben, mint már írtuk, Cseng Csin-ven játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság serlegéért a fehérorosz Arina Szabalenka ellen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?