Aus. Open: Novak Djokovics vasárnap 22. Grand Slam-trófeájáért játszhat

Fotó: Agerpres/EPAEsélyt se adott ellenfelének a 22. Grand Slam-győzelmére hajtó Novak Djokovics péntek délelőtt az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) elődöntőjében, a szerb klasszis 7:5, 6:1, 6:2-re győzte le az amerikai Tommy Pault. A döntőben Sztefanosz Cicipasz lesz az ellenfele. 

Novak Djokovics ráijesztett amerikai ellenfelére az első szettben, 5-1-nél már mindenki a második szettre készült, amikor Tommy Paul elkapta a fonalat és két brékkel visszajött a szettbe. 5-5-nél viszont ismét Djokovics játéka állt össze jobban, saját szervájának megnyerése után egy brékkel lezárta az első játszmát.

Djokovics a második szettben is elhúzott, ehhez saját remek adogatása mellett az is kellett, hogy Paul több ki nem kényszerített hibát is vétett saját szerváján. Az Az amerikai ugyan szépített, de ezt a játszmát a szerb könnyedén nyerte meg 6:1-re. 

A kilencszeres Australian Open-győztes szerb a harmadik játszma elején kétszer is elvette az amerikai szervajátékát, 4:0 után pedig hiába hozott egy gémet Paul, Djokovics az utolsó gémben három meccslabdára került a döntőtől és rögtön az elsőt ki is használva nyert végül 7:5, 6:1, 6:2-re.

A szerb világelső mostani sikerével sorozatban 27. mérkőzését nyerte meg az Australian Openen. Az oltásmizéria miatt a tavalyi tornát kihagyó Djokovics ugyanis azt megelőzően a 2019-es, a 2020-as és a 2021-es AO-n is diadalmaskodott.

Djokovics a romániai idő szerinti vasárnap délelőtti döntőben a harmadik kiemelt görög Sztefanosz Cicipasszal csap össze. A szerb 22., a görög első Grand Slam-tornagyőzelmét szerezheti meg. Cicipasznak nem lesz könnyű dolga, hiszen a szerb eddigi kilenc AO-döntőjét egyaránt megnyerte.

A férfi egyes két elődöntője rekordnézőszámot hozott a Rod Laver Arénában, ugyanis a délutáni szekcióban 25  609, az esti programban pedig 23 502 néző figyelte a helyszínről az eseményeket, azaz a 2020-as csúcsot megdöntő rekordnézőszám volt a 49 111 fővel.

Australian Open, férfi egyes, elődöntők

  • Novak Djokovics (szerb, 4.)–Tommy Paul (amerikai) 7:5, 6:1, 6:2
  • Sztefanosz Cicipasz (görög, 3.)–Karen Hacsanov (orosz, 18.) 7:6 (7–2), 6:4, 6:7 (6–8), 6:3

Kapcsolódók

Kimaradt?