Sajtóértesülés: az UEFA nem engedi a müncheni stadion szivárványszínű díszkivilágítását

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem engedi, hogy szivárványszínű díszkivilágítást kapjon a müncheni Allianz Arena a német és a magyar válogatott szerdai Európa-bajnoki mérkőzésén – jelentette a Bild című német lap hétfőn a hírportálján.

A beszámoló szerint az UEFA „nem szeretné", ha a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az arénát szerda este, amikor Németország megmérkőzik Magyarországgal, „ahol diszkriminálják a homoszexuálisokat".

A szövetség indoklása szerint az Eb helyszíneinek választott tizenegy stadiont csak az UEFA és az induló országok színeivel lehet kivilágítani. A beszámolóban idézték Jens Grittnernert, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) szóvivőjét, aki elmondta, hogy „az UEFA egységes stadionarculatot szab meg", és jó érvek szólnak az előírások betartása mellett. Hozzátette, hogy „talán nem feltétlenül a szerdai játéknaphoz kellene kötni" az UEFA stadiondizájnjától eltérő világítást.Fotó: Allianz Arena

Így szerda helyett inkább június 28-án, a meleg büszkeség napján lehet szivárványszínű díszkivilágítása a müncheni stadionnak – írta a Bild, rámutatva, hogy azon a napon nem lesz mérkőzés ott.

Felidézték mások mellett Markus Söder bajor tartományi kormányfőt, aki egy más ügyben tartott hétfői berlini tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy „nagyon jó jelnek" tartaná a tartományi főváros stadionjának díszkivilágítását. Az aréna megvilágítása a szivárvány színeivel „társadalmunk szabadságának jele" lenne, ezért „nagyon támogatnám" – mondta a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke. Az Európa-bajnokság Londonba tervezett döntőjének esetleges áthelyezéséről ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, hogy "München készen áll" a mérkőzés megrendezésére.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?