München kérni fogja az UEFA-tól, hogy szivárványszínű stadionban fogadhassa a magyarokat

München polgármestere és a városi önkormányzat is támogatja, hogy szivárványszínűre világítsák ki a müncheni stadiont a szerdai német-magyar Eb-meccs alatt.

A városvezetés a melegellenessé módosított magyarországi pedofiltörvény ellen szeretne tiltakozni ezzel az akcióval. Dieter Reiter polgármester közölte: szeretnének egy erős üzenetet küldeni, hogy München városa kiáll a sokszínűség és tolerancia mellett, ezért a hét legelején szeretné a hivatalos kérvényt benyújtani az Európai Labdarúgó-szövetséghez München nevében – idézte a Telex a Spiegel cikkét.

UEFA általában nem szeret politikai állásfoglalást tenni, de elképzelhető, hogy rábólint a müncheni kérésre. Erre utal, hogy a nemzetközi szövetség nem talált kivetnivalót abban, hogy Manuel Neuer, a német válogatott kapusa szivárványos csapatkapitányi karszalagot viselt a franciák és a portugálok elleni meccsen ez Európa-bajnokságon.

A német labdarúgó szövetség vasárnap este Twitter-oldalán megerősítette, hogy az UEFA leállította a Neuer elleni vizsgálatot. A nemzetközi szövetség egy levélben a sokszínűség szimbólumának nyilvánította a karszalagot, amely jó célt szolgál.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Budapesten kedden megszavazott törvény megtiltja például a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.

A javaslat bírálói szerint a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítésének tiltása és a pedofíliával összemosása súlyosan megbélyegzi az LMBTQ-embereket, továbbá lelki sérüléseket okozhat a kamaszok körében, ha a másság létezéséről és elfogadásáról nem lehet nyíltan beszélni az iskolai felvilágosításon.

(Címlapfotó: az Allianz Aréna Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?