FRISSÍTVE - Az UEFA szerint Neuer szivárványos karszalagja egy jó ügyet képvisel

Fotó: Agerpres/EPAFRISSÍTVE- Vizsgálatot indított az UEFA a német válogatott csapakapitánya, Manuel Neuer ellen, amiért szivárványos karszalagot viselt a Portugália elleni szombati mérkőzésen.

Az európai szövetség álláspontja szerint a gesztus üzenete politikai tartalmat hordoz, ami viszont tiltott a játékosoknak, így büntetést vonhat maga után. Mint ismert, a szivárvány a melegjogi mozgalmak nemzetközi jelképe.

Korábban az UEFA azt is bejelentette, hogy vizsgálatot indít Magyarország–Franciaország Európa-bajnoki csoportmérkőzés kapcsán a magyar szurkolók diszkriminatív megnyilvánulásai miatt. Számos drukker huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált, amikor Kylian Mbappéhoz, illetve Karim Benzemához került a labda.

FRISSÍTÉS - Nem bünteti meg az UEFA Manuel Neuert, amiért a német válogatott kapusa szivárványszínű karszalagot viselt a szombati, Portugália elleni mérkőzésen – írja a HVG. A szövetség azzal zárta le vizsgálatát, hogy a szalag „a sokszínűséget, így egy jó ügyet képvisel”, és nem minősül politikai szimbólumnak

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?