Magyar csoda a Puskás Arénában: döntetlen a világbajnok ellen

A magyar labdarúgó válogatott 1-1-es döntetlent játszott szombat délután a vulkánként lüktető Puskás Arénában a világbajnok Franciaország ellen a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság (EURO-2020) F-csoportjában. A teltházas Puskás Arénában ott volt a Maszol munkatársa is, aki percről percre számolt be a mérkőzésről.

Rossi: ez karrierem egyik legszebb napja

„Ez karrierem egyik legszebb napja. 56 éves vagyok, én az Eb-t eddig mindig tévéből néztem. Nem vagyok se hülye, se arrogáns, nem fogom azt mondani, hogy győzni megyünk Münchenbe, de megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani” – fogalmazott a mérkőzés utáni kiértékelőn a Németország elleni jövő szerdán esedékes összecsapással kapcsolatban Marco Rossi. A magyar szövetségi kapitány elmondta, pszichológiailag nagyon nehéz napok állnak mögöttük az első forduló után. „A srácoknak nagyon büszkének kell lenniük a teljesítményre. A szurkolók 2 órás adrenalinbombát kaptak. Nagyon jó vasárnapunk lesz” – tette hozzá.Marco Rossi | Forrás: MLSZ

Marco Rossi szerint a magyar válogatott játékosai folyamatosan fejlődnek, a nehéz pillanatokban jól reagálnak, motiváltak, szívvel játszanak. Taktikailag az volt az egyik legnehezebb feladat, hogy a Griezmann-Benzema-Mbappé triót semlegesítsék, ezt a feladatot a védelem nagyon jól megoldotta. A középpályások közül nem akart senkit kiemelni, de a mérkőzés emberének megválasztott Kleinheisler László mutatói mellett nem lehetett szó nélkül elmenni. Rossi úgy érezte az élet igazságot szolgáltatott neki azokkal szemben, akik sokat kritizálták Kleinheisler behívása miatt.

A sajtótájékoztató végén méltatta a kapuban ismét fenomenális teljesítményt nyújtó Gulácsi Pétert, „akik tavaly a Bundesliga legjobbjának választották, még Manuel Neuernél is előrébb sorolták. Ma is a védéseinek köszönhetően tudtunk 1-1-es döntetlent játszani a világbajnok franciák ellen” – mondta Marco Rossi.

Deschamps nem elégedetlen

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Didier Deschamps többször is kitért a hőségre. Mint mondta, a 33-35 fokos meleg hatással volt a teljesítményükre, de a magyaroknak is ugyanebben a hőségben kellett játszaniuk. „Ötpercenként kellett volna ivószünetet tartani. Kifogytunk a gőzből. Voltak lehetőségeink, de nem tudtunk kihasználni őket” – elemzett.

A francia szövetségi kapitány nem tűnt nagyon elégedetlennek a döntetlennel, mint fogalmazott, „nem vagyok túlságosan örömteli, de elégedett vagyok. Nem kaptunk ki, szereztünk még egy pontot a korábbi háromhoz”.

Deschamps szerint a világbajnokot meglepte a jó magyar kezdés, el kellett telnie egy negyedórának, hogy belerázódjanak a mérkőzésre. „Aztán szünet előtt kaptunk egy gyomorütést. A magyarok nagyon jól játszottak a saját közönségük előtt, mindent beleadtak” – dicsérte ellenfelét a világbajnok edzője.

Alább kiküldött tudósítónk percől-percre tudósítását olvashatják a Magyarország-Franciaország mérkőzésől:

Az első fordulóban Marco Rossi tanítványai kedden egy hősiesen megvívott mérkőzés után meg nem érdemelten súlyos vereséget szenvedtek a címvédő Portugáliától. Ezzel szemben Didier Deschamps csapata az 1-0-s végeredménynél meggyőzőbb játékkal nyert Münchenben Németország ellen.

A magyar-francia meccs után, a német-portugál összecsapás előtt így néz ki az F-csoport tabellája.

  F-csoport Meccs Győz. Dönt. Ver. Gólarány Pont
1. Franciaország  2 1 1 0 2-1 4
2.  Portugália   1 1 0 0 1-0 3
3.  Magyarország 2 0 1 1 1-4 1
4.   Németország 1 0 0 1 0-1 0

A 16 órakor kezdődő mérkőzést az angol Michael Oliver vezeti. A csoport másik mérkőzését, a Németország-Portugália találkozót 19 órai kezdettel játsszák Münchenben. 

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kleinheisler, Schäfer, Fiola – Szalai Á., Sallai. Szövetségi kapitány:    Marco Rossi
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Pavard, Varane, Kimpembe, Digne – Pogba, Kanté, Rabiot – Benzema, Griezmann, Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps. 

15: 45 - A stadionban már alig vannak üres székek, az önkéntesek felvonultak, negyedóra múlva kezdődik a mérkőzés.

A magyar válogatott hagyományos piros mezében, a vendég franciák fehérben játszanak majd.

Megvoltak a himnuszok, kezdődhet a mérkőzés.

A mérkőzés legjobbjának az általunk is sokat dicsért Kleinheisler Lászlót választották az UEFA szakértői. 

VÉGE! A magyar labdarúgó válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok Franciaországgal.

94. perc - az utolsó francia támadás is eredménytelen volt.

93. perc - francia szabadrúgás a szögletzászló közeléből. Egy magyar játékos a földön marad, ápolni kell. Közben a stadion egy vulkán.

91. perc  - újabb francia helyzet, a labda kimegy az alapvonalon túlra. A francia szurkolók söröspoharakkal bombázzák Gulácsit.

90. perc - minden magyar lábba görcs áll ilyenkor. Deschamps izzad a partvonalon.

Négy percet hosszabbítanak az angol bírók.

88. perc - minden megállított francia akció gól megakadályozásával ér fel.

87. perc - újabb francia csere: a korábban csereként behozott Dembélé helyére jön Lemar.

86. perc - zúg a Mindent bele! - a közönség érzi a lehetőséget.

85. perc - a franciák körbepasszolják a magyar tizenhatost, a VÉDELEM szilárd.

84. perc - csere a magyar oldalon. lemegy Kleinheisler (imádtuk!), jön Lovrencsics.

82. perc - egyszerűen csoda, amit Gulácsi művel: Mbappé 6 méterről nem tudta legyőzni. Igaz, hogy a világ (vélhetően) legdrágább játékosa belelőtte a labdát, de akkor is.

81. perc - francia jobboldali szöglet. A labda Gulácsi kezében. 

Tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt a labdabirtoklás 40/60. 

78. perc - Kleinheisler tartja a labdát. Ez a legfontosabb jellemzője. Ha pedig nem tartja, akkor lefaultolják.

75. perc - magyar és francia cserék. Itt lemegy Schafer, jön Cseri. Ott lemegy Pogba és Benzema, jön Tolisso és Giroud. 

74. perc - Klienheisler és Nagy Ádám óriásit harcol a középpályán Pogbával, a labda magyar birtokban marad, Sallai ellövi a tizenhatos vonaláról, a blokkon lelassult lövést Lloris védi. 

71. perc - a magyar csapat tizenegy emberrel védekezik, a lelátóról érkezik a kisegítő füttykoncert. Michael Oliver előnyszabályt alkalmazott egy francia támadásnál. A mellé lőtt lövésnél veszélyesebb lett volna egy 18 méteres szabadrúgás.  

Ivószünet. A Puskás Aréna gyepe most már nagyjából árnyékban van, de a hőség továbbra is óriási. Ahogy az izgalmak is. 

69. perc - Griezmann teszi a labdát Mbappé lábára, a PSG csatára ellővi mellé.

66. perc - egyenlítenek a franciák. Négo és Nagy Ádám nem tudja eldönteni, hogy melyikük rúgja el a labdát, Mbappé lecsap a játékszerre és beteszi a magyar tizenhatosba. Innen Orbán és Szalai elrúgja ugyan, de csak a második hullámból érkező Griezmannig. 1-1

64. perc - Sallai vezeti 25 métert a labdát, majd 4 francia ölelésében elfárad. Ezt, vagyis a labdavezetést  megismétli 1 perccel később, Varane odarúg, magyar szabadrúgás jön. A kapu torkába érkező labdát Lloris  megfogja.

63. perc - a francia szurkolók kivételével az egész Puskás Aréna megtapsolja Griezmannt a csúnyán elrontott beadásáért.  

59. perc - első akciójánál Dembélé lő egy óriási kapufát.  

57. perc - cserélnek a franciák: lemegy a Juventus játékosa, Rabiot, és érkezik az FC Barcelona csatára, Dembélé.

Megérkeztek az MTI képei Fiola góljáról és az azt követő momentumról. Ámulj és csodálkozz!

53. perc - francia pontrúgás után Sallai iramodik meg, Kimpembe utoléri, és földbe döngöli.

52. perc - távoli Pogba lövés, mellé. A Mancehster United játékosa a földbe csap frusztráltságában.

50. perc - Kleinheisler nem egy berezelős fajta, miközben csapattársai ellődőzgetik a labdát a magyar térfélről, ő lábon hozza ki, és emberfölényes akciót is tud teremteni jobboldalon.

48. perc - Pogba keresztbe ívelt labdáját Gulácsi tenyereli ki a magyar tizenhatosból. A következő francia támadásból szöglet lett.

47. perc - a magyar válogatottnak immár nem a döntetlent, hanem a vezetést kell őriznie. A franciák elkobozzák a labdát, a magyarok pedig 11 emberrel védekeznek.

Első félidős statisztikák: 
Kapura lövések: 3-7
Kaput eltaláló lövések: 2-1
Szögletek: 1-1
Labdabirtoklás: 32-68 

Jönnek a csapatok, hamarosan elkezdődik a második félidő.

A szünetben olvassák el a Fiolával készült anyagunkat.

Szünet.

47. perc - villámgyors magyar ellentámadás baloldalon, Fiola maga el teszi a labdát, fut vele 20 métert, majd kilövi a a rövid sarkot. 

FIOLA ATTILA!!!! Magyarország-Franciaország 1-0

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!

Öt perc hosszabbítás lesz az első félidőben.

45. perc - Kanté elveszíti a labdát Kleinheislerrel szemben, majd az eszét is, és lerántja a kis magyar vöröst.

43. perc - középen vezetnek ígéretes támadást a magyarok, Sallai ellövi 22 méterről, de a keresztbe mozgó Fiolán elakad a labda.

42. perc - Benzema nem tudta becsapni sem Szalai Attilát, sem pedig a játékvezető asszisztenst, amikor szögletet kért. Az egész stadion kikacagta próbálkozását.

39. perc - Fiola megtaposta Pogbát, majd mutatja,hogy nem érti, mi a baja a franciának. Nagy csibész. 

Marco Rossi az oldalvonal mellett együtt él csapata minden megmozdulásával, Deschamps eközben a kispadról nézi a meccset

36. perc - Pogba az oldalhálóba lő.

35. perc - Négo labdavesztései után kell "takarítaniuk" a magyar belső védőknek.

33. perc - a magyar válogatott ismét beszorult, Mbappé keresztbe cselez a magyar tizenhatosban, majd ellövi. Rosszul. 

31. perc - Benzema óriási helyzetet hagyott ki. Mbappé tette vissza a labdát a mélységből érkező Real-csatárnak, aki futtából - sípcsonttal - ellőtte a magyar kapu mellé. Gulácsi verve volt, csak nézte.

Félóra után elmondhatjuk, hogy a franciák több helyzetet dolgoztak ki, Gulácsinak legalább két alkalommal kellett nagyot védenie. Másik oldalon a magyar válogatott sokkal bátrabban játszik, mint tette azt négy nappal korábban Portugália ellen. A labdabirtoklási statisztika 37-67 a franciák javára.  

29. perc - a stadion majd' felrobbant Négo indításánál. Lloris kirohant, és levette a lábáról a labdát a tizenhatos sarkán.

25. perc - francia szabadrúgással folytatódik a mérkőzés. Szalai Ádám nem tudja folytatni, Nemanja Nikolics veszi át a helyét. Mbappé épp az alig beállt Nikolicsot célozza meg a sorfalban, akit ugyancsak ápolni kell. 

23. perc - francia szabadrúgás, 25 méterről, középről, nagyon veszélyes lesz. De előbb ápolni kell Szalai Ádámot. Ezalatt Michael Oliver elrendeli a mérkőzés első ivószünetét is.

21. perc - ismét Benzema tette Mbappé fejére a labdát, aki fölé küldte a pettyest.

17. perc - Benzema, Digné útvonalon jár a francia akció, a középre kanyarított labdát Mbappé kicsivel fejeli mellé.

16. perc - erőtlen távoli lövés Kleinheislertől.

15. perc - Kanté hasítja szét a magyar védelmet, de mélységi labdájára hamarabb odaér Gulácsi, mint Mbappé és Benzema.

13 perc - beköltöznek a franciák a magyar térfélre, Griezmannak van óriási helyzete, 8 méterről nem tudta megverni Gulácsit.

Tíz perces részelemzés: a magyar válogatott sokkal bátrabban kezd, mint tette azt Portugália ellen, ezt mutatja a labdabirtoklás is, ami csak 42-58 százalékos francia fölényt mutat.

10. perc - Pavard megkapja a mérkőzés első sárgáját. A szabadrúgást Kleinheisler vágja be erőből a tizenhatosba, magyar szöglet következik, aki aztán Lloris lehúz.Fotó: MTI

8. perc - Griezmann kereste Mbappét, a labdát lehúzta Gulácsi. A következő támadásnál Szalai Attila állítja meg egy szöglet árán Pogbát. A rögzített szituációt a csapatkapitány Szalai Ádám oldja meg.

7. perc - Nagy Ádám szép labdával szolgálja ki a bal oldalon felfutó Fiolát, aki túl könnyen esik el.

3. perc - a franciák nagyon nyesik az országváltó Négót, majd Sallait is, keményen odalépnek. Sallai szabadrúgást harcol ki a francia tizenhatos baloldalán, amit ő is kanyarít be Lloris tizenhatosába. A francia ellentámadás félpályánál akad el. Közben Botka elterülve maradt a vendégek tizenhatosában, ápolás lesz.

1. perc - a kezdőrúgás a magyaroké.

(Címlapfotó forrása: UEFA EURO 2020)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?