Ursula von der Leyen is aggódik a módosított magyar pedofiltörvény miatt

Aggasztják az Európai Bizottság elnökét aggasztja a magyarországi pedofilellenes törvény melegek ellen irányuló módosításai. Ursula von der Leyen szerint nem lenne szabad senkit sem szexuális irányultsága alapján megkülönböztetni.

"Nagyon aggaszt az új magyarországi törvény. Felmérjük, hogy sérti-e a vonatkozó uniós jogszabályokat" – írta szerda este a Twitteren Ursula von der Leyen az Európai Bizottság (EB) elnöke. Von der Leyen azt is hozzátette, hogy olyan Európában hisz, amely elfogadja a sokszínűséget, nem pedig olyanban, amely elrejti azt a gyermekek elől.

Az uniós jogszabályok értelmében az Európai Bizottság elvileg indíthatna kötelezettségszegési eljárást a magyar kormány ellen a szexuális kisebbségek megbélyegzése és hátrányos megkülönböztetés miatt – emlékeztet a hvg.hu.

A francia kormány szerdán már be jelentette, hogy az EU egyik legfontosabb testülete, az Általános Ügyek Tanácsa elé fogja vinni a homoszexualitást a pedofíliával összemosó magyar törvényt. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azonban nem számít nagyobb ellenállásra, mert szerinte tagállami joghatóság, hogy milyen szabályok vannak érvényben a gyerekek védelmére és a pedofilokkal szemben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Amikor emlékeztették, hogy valószínűleg a homoszexualitást a pedofíliával összemosó módosítás lesz a vita tárgya, Szijjártó Péter a 24.hu-nak azt nyilatkozta: „Nincs összemosva a kettő, mi azt mondjuk, hogy a szülők kizárólagos joga és felelőssége a gyerekek szexuális orientációjával kapcsolatos nevelés. Nyugodtan oda lehet citálni ezt a törvényt bárhova, mi szívesen bemutatjuk bárhol. Tiszteletben kell tartani, hogy ez nemzet kompetencia.”

Kedden fogadta el az országgyűlés a pedofilellenesnek nevezett jogszabályt. A törvény egyik pontja szerint tilos 18 éven aluliak számára nemcsak a pornográf vagy a szexualitást öncélúan ábrázoló tartalom elérhetővé tétele, hanem az olyan tartalom is tiltólistára kerülne, amely „a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg”.

(Címlapfotó forrása: Agerpres/EPA)

 

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?