EURO 2020: Orbán és Sallai számára különleges töltetű lesz a német-magyar

Stílszerűen a Németországban szereplő Sallai Roland és Willi Orbán vezette fel a szerda este 10 órakor kezdődő német-magyar Európa-bajnoki mérkőzést a magyar válogatott Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatóján.

Fotó: MLSZA Lipcsében játszó Willi Orbán szerint nagy siker, hogy az EURO 2020 legnehezebb csoportjában még az utolsó fordulóban is esélyes a magyar válogatott a továbbjutásra. Az újabb bravúrhoz azonban tökéletes koncentrációra lesz szükség szerdán. „A Németország elleni mérkőzés természetesen különleges számomra, hiszen ott születtem és nőttem fel. „Ismerem a német játékosokat, néhányukat a Lipcséből, másokat a Bundesligából. Az U21-es német csapat tagjaival már nincs kapcsolatom, kizárólag a lipcsei kerettagokkal. Mikor kijutottunk az Eb-re, viccelődtünk is egymással, hogy vajon kinek a csapata győz majd” – fogalmazott Orbán.

A válogatott óriási terhelésen van túl, hiszen az Európa-bajnoki címvédővel és a világbajnokkal is megmérkőzött már a tornán. Ezzel kapcsolatban a csapat védője úgy fogalmazott, az alapos felkészülés után mindenki jó formában érkezett a tornára. „Most is gondoskodik a stáb arról, hogy megfelelő állapotban kerüljünk minden találkozó előtt, ezért nem aggódom, biztos vagyok benne, hogy lesz erőnk a következő 90 percet is végigküzdeni. Németország talán a legkomplettebb csapat a csoportban, hiszen mentálisan, szervezettségben és a játékosok minőségében is kimagasló szintet képvisel. A németek ellen figyelnünk kell arra, hogy csapatként és előrefelé védekeznek, így a támadóinknak tereket kell nyitniuk ellenük” – értékelte az ellenfelet Willi Orbán.

A sajtótájékoztató másik résztvevőjét, Sallai Rolandot először a franciák elleni gólpasszáról kérdezték. „Gyakoroltuk a gól előtti akciót, de nem szabad elmenni amellett, hogy az egész csapat hatalmas munkát végzett, és ennek volt az eredménye a pontszerzés. Nagyon örülünk, hogy a harmadik mérkőzés előtt is nyitott minden, és esélyünk van továbbjutni egy ilyen csoportból” – szerénykedett Sallai.

A német Freiburg játékosa elmondta: remek felkészülés után érkeztek meg a játékosok az Eb-re, ezért nem volt gond az erőnléttel az első két mérkőzésen, most azért van a regeneráció a középpontban, hogy a harmadik meccsen se okozzon nehézséget, hogy végig kell robotolni kilencven percet.

Sallai Roland ezt követően csatártársairól, Szalai Ádámról és Nemanja Nikolicsról is beszélt. „Hasonló karakterű csatárok, mindkettejükkel nagyon szeretek játszani. Ádi inkább megtartja a labdát, Niko inkább szeret beindulni területekre. meglátjuk, kik alkotják a csatárpárost, de mi nem egyéni szinteken, hanem csapatként vagyunk nagyon erősek, és ezt kell kihasználnunk. Azt gondolom, a legfontosabb, hogy ugyanazzal az erőbedobással menjünk ki a mérkőzésre, mint eddig, maximális odafigyelés kell, és a taktikai utasítások betartása. Bátor focira lesz szükség, hiszen láttuk, néha világbajnokok ellen is tudtunk támadófutballt bemutatni. Egy mérkőzésen minden előfordulhat, úgy fogunk kiutazni, hogy megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést, azt tudjuk megígérni, hogy mindent bele fogunk adni Münchenben is” – zárta mondandóját Sallai Roland.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?