EURO 2020: több hazai alapember is hiányozni fog a német-magyarról

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) tájékoztatása szerint Mats Hummels, Thomas Müller, Ilkay Gündogan és Lukas Klostermann sem vett részt a válogatott hétfő délelőtti edzésén.

A kvartett tagjai közül Hummels térdsérüléssel küzd, Gündogannak a vádlijával akadt gondja, míg Klostermann korábban, a szerdai edzésen szenvedett combizomsérülést, amely miatt még legalább egy hétig nem számíthat rá Joachim Löw szövetségi kapitány – a többiek esetében egyelőre nem lehet tudni, hogy pályára léphetnek-e a Magyarország elleni csoportmérkőzésen.

Az viszont a Sport Bild szerint eldőlt, hogy Müller kihagyja a szerdai mérkőzést: a Bayern München támadójának nincs rendben a térde, és kétséges, hogy a nyolcaddöntőre felépül-e – már amennyiben a németek kiharcolják a továbbjutást.

A társaktól elkülönítve tréningezett a Real Madridban futballozó Toni Kroos, aki a németek eddigi mindkét Eb-meccsét végigjátszotta, viszont a portugálok ellen gólt szerző Robin Gosens és a sérüléséből felépülő Jonas Hofmann is a csapattal edzett.

A magyar válogatott szerdán 22 órától mérkőzik meg a németekkel Münchenben.

(Címlapfotó forrása: Twitter/Die Manschaft)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?