Románia és Magyarország is „elköszönt” a gangwoni ifjúsági olimpiától

A záróünnepség előtt két nappal véget ért az ifjúsági téli olimpia Románia és Magyarország küldöttsége számára. Sportolóik a keddi versenyeken voltak érdekeltek utoljára, ezzel pedig eldőlt, hogy a gangwoni seregszemlét Románia egy bronzéremmel, Magyarország pedig egy arany és egy bronzéremmel zárja.

Mihaela Anton | Fotó: COSR

A Román Olimpiai- és Sportbizottság (COSR) hivatalos honlapján emlékeztett arra, hogy mint arról mi is beszámoltunk: a 16 éves monobobos, Mihaela Anton állhatott fel a dobogó harmadik fokára, míg Luiza Georgiana Olaru a hatodik helyen zárt. A férfi mezőnyben Sami Mihait is a dobogóra várták, de végül csak a hatodik lett. Hatodik lett ugyanakkor a szkeletonos Theodor Liviu Buligescu is a dél-koreai seregszemlén. Emlékezetes az is, hogy hódeszkában a Hargita megyei Mandel Kata is éremesélyesként utazott el az ötkarikás versenyre, de edzésbalesete miatt nem tudott rajthoz állni.

„Egy érmet szeretünk ugyan, de a Team Románia mind a 33 tagja győztesként zárta a gangwoni ifjúsági téli olimpiát. Egyesek tapasztalatot, mások előkelő helyezést nyertek, többen pedig a versenyélmény örömével gazdagodtak” – olvasható a COSR honlapján, ahol hangsúlyozták, hogy ez a fiatalok számára fenntartott verseny sokakban „szikrát gyújtott” ahhoz, hogy felnőtként is olimpián szerepelhessenek.

Magyarország küldöttsége is kedden búcsúzott Gangwonban, ahol a rövidpályás gyorskorcsolyázó Major Dominik révén bronzérmet, majd a 3x3-as lány jégkorongválogatott révén aranyérmet ünnepeltek a seregszemlén.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?