Portugál rendőr ismerte fel az Eb-meccsre tartó futballszurkolót kizsebelő román tolvajt

Román tolvajt fogtak el Lipcsében, miután a vonaton ellopta egy cseh turista pénztárcáját. A 48 éves elkövetőt egy portugál rendőr ismerte fel.

Nem csak futballdrukkereket özönlötték el Németországot a labdarúgó-Európa-bajnokság idejére, hanem megjelentek a tolvajok is. Köztük az a román férfi, akit a Der Spiegel német lap szerint a Portugália–Csehország (2-1) mérkőzés előtt fogtak el Lipcsében, miután a vonaton kizsebelt egy a találkozóra igyekvő cseh férfit.

A történet érdekessége, hogy a tolvajt úgy kapták el, hogy egy a kontinensviadal idején Németországban szolgálatot teljesítő portugál rendőr felismerte a főpályaudvaron, korábban ugyanis hazájában már „volt dolga vele”. A német lap beszámolója alapján ennek nyomán követni kezdték, és fel is tartóztatták miután kilopott egy pénztárcát egy utas hátizsákjából. Azt amúgy egy szemetesbe dobta, miután a pénzt kivette belőle.

Illusztráció: bahn.de

A gyanúsítottnál 2100 cseh koronát és 100 eurót találtak, amikor őrizetbe vették, a kihallgatás során pedig beismerő vallomást tett. Lopás miatt indítottak ellene büntetőeljárás.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az Eb idején a német hatóságok munkáját külföldi kollegáik is segítik, így például romániai rendőrök is teljesítenek szolgálatot a kontinensviadal városaiban.

Lipcsében amúgy pénteken 22 órától Hollandia–Franciaország mérkőzést rendeznek, majd jövő héten Horvátország–Olaszország (22 óra) összecsapás lesz a csoportkörben.

Csütörtökön 16 órától Szlovénia–Szerbia meccs lesz Münchenben, 19 órától Dánia–Anglia összecsapást rendeznek Frankfurtban, 22 órától pedig Spanyolország–Olaszország mérkőzést rendeznek Gelsenkirchenben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?