Novák Eduárd: az oktatási minisztériummal közösen nyolcvan teqball-asztalt osztunk ki az iskoláknak

Nyolcvan teqball-asztalt oszt ki a nyáron a romániai iskoláknak az oktatási és a sportminisztérium - közölte szombaton Marosvásárhelyen Novák Eduárd sportminiszter.

A tárcavezető részt vett a teqball európai körverseny Marosvásárhelyen megrendezett tornájának hivatalos megnyitóján. Itt jelentette be, hogy a nemzetközi szövetség nyolcvan teqball-asztalt adományozott az oktatási, illetve a sportminisztériumnak, ezeket júniusban vagy a nyári vakáció végén, szeptemberben szétosztják az iskoláknak.Látványos sport a teqball | Fotó: teqball.com

„Az infrastruktúra kiemelt fontosságú a tömegsport számára, infrastruktúra nélkül nem lehetnek elvárásaink. Minél több sportlétesítmény, sportterem nyílik, annál több gyermek fog sportolni” – jelentette ki a miniszter.

A nemzetközi és a román teqball-szövetség által április 29-e és május 1-je között a marosvásárhelyi sportcsarnokban megszervezett tornán 35 férfi páros és 30 vegyes páros indult 13 ország képviseletében, többek között Brazíliából és az Amerikai Egyesült Államokból is érkeztek résztvevők. Az eseményre ingyenes a belépés.

A teqball a labdarúgás és az asztalitenisz elemeinek kombinálásával kialakított sportág. amelyet egy ívelt asztalon játszanak. A játékosok, a karok és a kezek kivételével, a test bármely részével hozzáérhetnek a futball-labdához. Egyesben két, párosban négy játékos játszhatja. A teqballt magyarok fejlesztették ki, hivatalos bemutatójára 2016-ban, Budapesten került sor, Ronaldinho főszereplésével.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?