Az udvarhelyi Góbék adják a teljes romániai világbajnoki teqball-keretet

Sikert sikerre halmoz az udvarhelyi Góbék Teqball Team, minden versenyszámban országos bajnokok lettek, zsinórban negyedszer ők adják az ország teljes világbajnoki keretét, és egy újabb asztallal növelték a Székelyudvarhelyen található köztéri teqball-asztalok számát.

A hétvégén Iași-ban fejeződött be a hazai országos teqball-bajnokság, a székelyudvarhelyi, marosvásárhelyi és szovátai torna után ez volt a 2020–2021-es idény, illetve a világbajnoki kvalifikáció negyedik és egyben utolsó fordulója.

A 36-ból 29 dobogós helyet megszereztek

A székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team csapata tarolt az férfi egyéni, páros és vegyes-páros összesített tabelláján, a négy forduló három versenyszámának 36 versenyén, mind a tizenkét első helyet behúzták, a 36 dobogós helyezésből pedig 29-et.

Az abszolút bajnok Györgydeák Apor (egyéni világranglista 2., páros világranglista 6.), aki mind a 12 első helyezésnek részese volt. Négyszer egyéniben, párosban négy alkalommal Ilyés Szabolccsal, vegyes-párosban pedig egy alkalommal Geréd Erikával, 3 alkalommal Miklós Tündével nyert tornát.

Kedden „üzemelték be” a város újabb köztéri teqball-asztalát | Fotók: Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal

Györgydeákkal a párost megnyerő Ilyés Szabolcs (páros világranglista 3., egyéni világranglista 8.) mind egyéniben, mind pedig vegyes-párosban, Lakatos Krisztinával ezüstérmet szerzett.

A Góbék Teqball Team a négy forduló alatt közel 40 játékost nevezett a megmérettetésre, köztük több mint tíz, 18 év alatti teqballost is.

„Azzal, hogy elhódítottuk mindhárom bajnoki címet, és sikerült behúznunk a dobogók nagy részét is, teljesítettük az idei egyik nagy célkitűzésünket” – közölte a Maszollal Ilyés Szabolcs játékos-csapatvezető. Az udvarhelyi teqballosok sikere annyit jelent, hogy az eddigi három alkalomhoz hasonlóan, az ősszel esedékes a negyedik teqball-világbajnokságra is a Góbék Teqball Team adja a teljes romániai keretet.

Újabb asztallal gazdagodott a város

Az udvarhelyi teqballosoknak nem sok idejük maradt pihenésre, szerdán már elindultak Varsóba, ahol a hétvégén tartják a Warsaw Beach Challenger Up nevű nemzetközi teqball-tornát. A lengyel fővárosban a megmérettetés premierrel is szolgál a rohamosan fejlődő sportág életében. „Ahogy a labdarúgásban is igyekeznek egyre jobban népszerűsíteni a női focit, úgy a teqballban is ez a célkitűzés. Így a hétvégi tornán a férfi egyéni, páros és vegyes páros mellett, immár a női egyéni és női páros versenyszámokban is zajlanak a küzdelmek” – közölte Ilyés Szabolcs.

Elutazásuk előtt azonban szolgáltak még egy jó hírrel az udvarhelyi teqball-barátoknak: „Július 20-án, a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal meghívásának eleget téve ünnepélyesen átadtuk a második játszótéri teqball-asztalt, a Haáz Rezső Múzeum melletti felújított sportjátszóterén, természetesen bemutatóval egybekötve” – közölték a Góbék. Az elsőt a Kórház negyedi játszótéren „üzemelték be” néhány hónappal korábban. De van egy harmadik asztal is, amelyet a Góbék csapata biztosít a nap 24 órájában a sétatéri stadion területén.

Kapcsolódók

Kimaradt?