Udvarhelyről indul hódítóútra az országban a teqball

Székelyudvarhelyről indulva szeretne egyre nagyobb ismertségre és népszerűségre szert tenni a labdarúgás és az asztalitenisz elemeit vegyítő sportág, a teqball.

A székelyudvarehelyi Góbék Teqball Team bemutatót tartott a városban, elindította a Teqball mozgalmat, így biztosítva lehetőséget a nagyközönségnek, hogy megismerkedhessen ezzel a magyar fejlesztésű sportággal.

 

Néhány év alatt elképesztő utat járt be a magyar fejlesztésű sportág, a teqball. Jelenleg 120 országban van jelen, 55 országban már szövetsége is van, és annak az álomnak a megvalósításában is jól állnak, hogy egy napon olimpiai sportág legyen a teqball. A világ legdíjazottabb teqball-csapata, a három világbajnokságról hat érmet (két arany, négy bronz) elhozó székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team már profi szinten edz és készül a versenyekre, a héten pedig a nagyközönség fele is nyitott azzal a nem titkolt céllal, hogy meghódítsák Székelyudvarhely városát, Udvarhelyszéket, Erdélyt, végül az egész országban ismertté és népszerűvé tegyék ezt a magyar találmányt.

Hétfőn - a járványügyi szabályok betartásával – elindították a Teqball mozgalmat, hétköznaponként este hét órától az udvarhelyi stadion területén felállított asztalokkal várják mindazokat, akik ismerkedni szeretnének, esetleg ki is akarják próbálni ezt az új labdajátékot.

„Kiválóan indult a mozgalmunk, már az első napon sötétedésig pattogtattuk a labdát, sőt egy harmadik játékasztalt is hoztunk, hogy eleget tegyünk az igényeknek” - nyilatkozta a szervezők részéről Ilyés Szabolcs. A Góbék Teqball Team profi játékosa elmondta, hogy Székelyudvarhely után a udvarhelyszéki községekben folytatják a sportág népszerűsítését és terveik között szerepel a teqball szakoktatása is a 14 éven felülieknek.

Eredetileg két hétben gondolkoztak, de a nagy érdeklődés miatt iskolakezdésig biztosítják a lehetőséget, hogy hétköznaponként este 7 órától bárki, kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül ingyen és bérmentesen kipróbálhassa ezt az innovatív magyar sportágat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?