Tévedésből a rivális csíkiaknak gratulált a székelyudvarhelyi polgármester

Az udvarhelyi csapatoknak gratulált az elért eredményekért Gálfi Árpád udvarhelyi polgármester, ám a közösségi médiában közzétett posztjába hiba csúszott, ugyanis az egyik csatolt fotó nem a bronzérmes udvarhelyi futsalcsapatot mutatta, hanem a nagy riválist, épp az udvarhelyiek elleni győzelmet ünneplő csíkszeredai teremfocisokat.

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere a múlt héten egyeztetett Ladányi László parlamenti képviselővel az udvarhelyi sportágak központi támogatásának lehetőségéről, a pénteki sajtótájékoztatójukon az udvarhelyi városvezető köszönetet mondott az RMDSZ-es honatyának, amiért közbenjárására április 23-án Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter újra Székelyudvarhelyre látogat. A tárcavezető február közepén már járt Udvarhelyen, de arról a látogatásról ismeretlen okokból Gálfi Árpád lemaradt.

Képernyőkép a megosztásról

A pénteki sajtóeseményt követően az a kritika érte a választott tisztségviselőket, hogy bár udvarhelyi sportsikerekről volt szó, elmaradtak a gratulációk a feljutást kiharcoló udvarhelyi férfi kézilabdacsapatnak, az először dobogós asztalitenisz klubnak és a bronzérmes teremfocisoknak. Az udvarhelyi polgármester gyorsan korrigálta a mulasztást, hétfőn a közösségi oldalán „Szívből gratulálok sportolóinknak!” címmel méltatta mindhárom csapat teljesítményét. A bejegyzést a tőle megszokott „Hajrá Székelyudvarhely!” felkiáltással zárta.

A gratulációba azonban hiba csúszott, a szöveghez csatolt fotók egyikén nem az bronzérmes udvarhelyi focicsapatot láthattuk, hanem a nagy riválist, a bajnoki címért harcoló csíkszeredai teremfocisokat. A kupával és érmekkel ünneplő csíkszeredai csapat fotója három héttel ezelőtt Székelyudvarhelyen készült, amikor a Román Kupa döntőjében a csíki fiúk épp az udvarhelyieket legyőzve hódították el a serleget.

A fotót azóta lecserélték az udvarhelyi csapatéra, amelyben egyébként a polgármester fia is játszik.

És bár a polgármesteri gratulációból kimaradt, dicséretet érdemel az udvarhelyi Góbék Teqball Team csapata is, amely az elmúlt fél évben négy különböző kontinensen ért csúcsra, az októberi hazai bajnokság, a decemberi brazíliai, illetve a két héttel ezelőtti Zöld-foki győzelem után az elmúlt hétvégén Libanonban sikerült az első helyet elhódítaniuk.

(Címlapkép: Udvarhelyi Góbék Teqball - Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?