Ezt kérték a Maros megyeiek Novák Eduárd sportminisztertől

Fotó: a Maros Megyei Tanács sajtóirodájaA Csergedi tetőn működő Transilvania Motorring pálya motorsportverseny-körforgásba való bekapcsolását, a ligeti műjégpálya befejezését és a marosvásárhelyi sportcsarnoknak a városi adminisztrációba való áthelyezését kérte pénteken Novák Eduárd ifjúsági és sportminisztertől Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke és Soós Zoltán Marosvásárhely polgármestere.

„Szeretem, ha feladatot kapok, megtisztelő olyan projekteket támogatni, amelyek a helyi sportéletet fejlesztik, amelyek hozzájárulnak a közösség összekovácsolásához, a tömegsportok népszerűsítéséhez. Jó látni, hogy Maros megyében fontos szerepe van a sportnak, ezért bízom abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel és befektetésekkel nemcsak a Maros megyei, de az országos sportinfrastruktúra is gazdagabb lesz” – idézte Novák Eduárdot a Maros Megyei Tanács sajtóirodájának közleménye.

A látogatáson Péter Ferenc elmondta, a Motorring pálya az egyik legfejlettebb az országban, ezért nagyon fontos lenne, hogy ez bekerüljön a motorsportverseny-körforgásba. „Ha sikerül minél hamarabb a szükséges intézkedéseket meghozni, és a 2018-ban befejezett pályát a nagyközönség számára is megnyitni, ez több sporteseménynek is helyet adhat, országos és nemzetközi versenyeket is lehet itt szervezni” – összegezte a megyei tanácselnök.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Soós Zoltán kiemelt célja, hogy Marosvásárhely újra felkerüljön az országos és nemzetközi sporttérképre, ezért mindent megtesznek azért, hogy a fiatalok szülővárosukban sportolhassanak. „Ma azt kértem a miniszter úrtól, hogy járjon közben annak érdekében, hogy a városi sportcsarnok a város tulajdonát képezze, hiszen így használható leginkább a közösség érdekeinek megfelelően. Továbbá azt is kértem, hogy a miniszter úr segítsen abban, hogy befejezzék a ligeti műjégpályát, amely már 2013 óta befejezetlenül áll, pedig rengeteg lehetőséget hordoz magában, csak végre véglegesíteni kell a munkálatokat” – vázolta a helyzetet a polgármester.

A marosvásárhelyi munkalátogatáson a megyét érintő sportfejlesztésekről, valamint a Maros Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság decentralizációjáról is egyeztetettek az elöljárók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?