FRISSÍTVE – Szondy Zoltán sajnálja, hogy elütötte Novák Eduárd 13 éves fiát

FRISSÍTVE: Edzés közben ütötte el egy autó Novák Eduárd paralimpiai világbajnok kerékpározó 13 éves fiát csütörtökön. A gyermek több sérülést szenvedett, a csíkszeredai sürgősségi kórházban ápolják. Novák Eduárd közlése szerint fiát az FK Csíkszereda igazgatója, Szondy Zoltán ütötte el.

A Román Kerékpáros Szövetség elnöki tisztségét is betöltő paralimpiai versenyző, Novák Eduárd pénteken arról számolt be az Agerpresnek, hogy Edmond fia és Ingrid lánya a konstancai országos versenyre készülve edzettek az úton, hátulról nagyapjuk kísérte őket autóval.

Csíkmindszenten egy kanyarban egy szemből jövő személygépkocsi, levágva a kanyart, a szembejövő sávra került, ahol a Novák-gyerekek kerékpároztak, és elütötte a fiút. Novák Edmond a térdein, a csípőjén, karjain és a fején sérült meg. Állapota stabil. Novák Eduárd felhívással fordult az autóvezetőkhöz, arra kérve őket, legyenek tekintettel az országutakon edző kerékpárosokra.

 

„Megkérném a sofőröket, hogy tartsák tiszteletben a közutakon levő kerékpárosokat, mert nekünk is jogunk van ott közlekedni. Szabályosan megyünk, arra kérjük, hogy ők is tiszteljenek minket, vezessenek a szabályok betartásával, nekik is vannak gyermekeik otthon. (...) Edmond nyolcszoros országos bajnok, a legjobb a saját korcsoportjában, évek óta gyakorolja ezt a sportot, sokat fektettünk a karrierjébe, amely nagyon ígéretes. Egy arrogáns sofőr miatt tragédiák következhetnek be, életutak változhatnak meg. Most sokkos állapotban van a gyermek, hallani sem akar a bicikliről” - nyilatkozta Novák Eduárd.

A paralimpiai versenyző Facebook-oldalán a tettest is megnevezte. "A tegnapi nap folyamán edzés közben a fiamat, Edmondot frontálisan, a kanyart levágva szinte halálra gázolta egy arrogáns sofőr, az FK Csíkszereda igazgatója Szondy Zoltán. Szerencsére a Jóisten megóvta a gyereket, és kisebb traumákkal megúszta a balesetet" – írta a neves sportoló.

Gheorghe Filip Hargita megyei rendőrségi szóvivő szerint a balesetért a személygépkocsi vezetője hibáztatható, aki a kanyarban átment a szembejövő sávra. Tájékoztatása szerint a férfi 51 éves, csíkszeredai lakos. Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folyik kivizsgálás ellene.

FRISSÍTÉS: Megkerestük Szondy Zoltánt, aki sajnálatát fejezte ki a baleset okozásáért, és jobbulást kíván a sérülést szenvedett fiúnak. „Szerencsére nincs törés” – tette hozzá. A sportvezető, volt újságíró ugyanakkor kijelentette, nem kíván bővebben nyilatkozni az ügyről. "A részletek benne vannak a rendőrség közleményében" – hárította el a kérdésünket.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság hasonló szűkszavú közleményben számolt be a történtekről, nem nevezve meg sem a baleset sérültjét, sem az okozóját.

Kapcsolódók

Kimaradt?