Ítélet született a négy diáklány halálát okozó zsibói baleset ügyében

Három év felfüggesztett börtönre ítélték annak a tavaly májusi autóbalesetnek a felelősét, amelyben életét vesztette négy diáklány egy sorompó nélküli, zsibói vasúti átjárónál – számoltak be a hírtelevíziók.

A Máramaros megyei macskamezői Sanda Ungurt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták. A vádirat szerint a kormánynál ülő lány nem vette figyelembe az átjárónál a figyelmeztető fény- és hangjelzéseket, és áthajtott a vasúti síneken. Az autót elsodorta a vonat, és utasai közül négy – 21 és 22 éves egyetemista lányok – életét vesztette.

Sanda Ungurt tavaly novemberben állították a bíróság elé. A lány elismerte bűnösségét, és gyorsított eljárással született meg az ítélet: három év felfüggesztett szabadságvesztés. Az ítélet várhatóan jogerős marad, mert a vádlott nem kíván fellebbezni.

A balesetben Sanda Ungur is súlyos sérüléseket szenvedett. Az autóban ülő lányok a kormánynál lévő barátnőjük egyetemi évzáró ünnepségén vettek részt Kolozsváron, a tragédia a hazafelé vezető útjukon történt.

Kapcsolódók

Kimaradt?