Nézők nélkül rendezhetik meg a tokiói olimpiát

Nézők nélkül rendezhetik meg a tokiói olimpiát – nyilatkozta a szervezőbizottság elnöke. Az már korábban eldőlt, hogy külföldi szurkolók nem vehetnek részt a játékokon. A japán nézők ügyében júniusban döntenek. Az olimpia újbóli elhalasztása, vagy elmaradása nem jöhet szóba – számolt be az ATV.

Az továbbra is kérdéses, hogy az olimpiai játékokon lehetnek-e nézők. A külföldi nézők kitiltásáról már márciusban megszületett a döntés. Arról azonban még tárgyalnak a szervezők, hogy helyi szurkolók részt vehetnek-e az eseményeken.

A tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke legutóbb arról nyilatkozott az AFP-nek, hogy nagy valószínűséggel szurkolók nélkül rendezik majd meg a játékokat. A végső döntés, a járványhelyzet függvényében júniusban várható. A szakember hozzátette: a nézők kizárásával enyhíthetik a nyomást az egészségügyi rendszeren, a versenyzőknek nem kell karanténba vonulniuk és az oltás sem lesz kötelező számukra.

A nemzetközi olimpiai bizottság ügyvezető igazgatója szerdán még bizakodóbb volt, amikor arról nyilatkozott, hogy más sportrendezvények újranyitásából is levonták a tapasztalatokat. „A legújabb szabálykönyv a legfrissebb tudományos adatokra, és szakértőkre hivatkozik, és levontuk a tanulságokat a nemzetközi sportrendezvényekből is. Tavaly nyár óta több száz sporteseményt rendeztek meg, amelyek nem veszélyeztették a helyi lakosságot” – mondta Christophe Dubi.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A szervezők mindezek mellett elmondták, hogy nem látnak lehetőséget az olimpia további halasztására, vagy az esemény törlésére.

(Címlapfotó forrása: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?