Tokió 2020: nem jutott ki a magyar férfi párbajtőrcsapat

Nem sikerült negyeddöntőbe jutnia a magyar férfi párbajtőrcsapatnak a kazanyi világkupán, ezzel eldőlt, hogy lemarad a tokiói olimpiáról.

Fotó: Magyar Vívó SzövetségA 16 közé az üzbégeken keresztül vezetett az út, ami egyáltalán nem bizonyult könnyűnek, alaposan meg kellett izzadni a sikerért. Hat párharc után még csak két tussal, 19:17-re vezettek a Rédli András, Berta Dániel, Andrásfi Tibor felállásban vívó magyarok, és a hetedikben is csupán eggyel nőtt a különbség, majd a nyolcadikat követően maradt a három találat. Rédli 26:23-as állásnál ment fel a pástra Fajzulla Alimovval szemben, és mozgalmas utolsó asszóban 10:5-re nyert a viadal honlapja szerint.

Ezután a kínaiak következtek, akik előzőleg a panamaiakat intézték el simán, 45:20-ra. Ez az összecsapás még szorosabban alakult és ráadástussal dőlt el az ázsiaiak javára. Ekkor már a vasárnap egyéniben ezüstérmes, 2019-ben világbajnok Siklósi Gergely vívott, Rédlivel és Andrásfival.

Három pár után a kínaiak vezettek (5:7), majd még nőtt is a különbség, de Andrásfi a második pástra lépése alkalmával 6:3-ra megverte Tungot, ezzel egyenlített (15:15). A folytatásban Rédli két tussal kikapott Vangtól, majd Andrásfi megint egyenlített (21:21), a nyolcadik párban pedig Siklósi kéttusos előnyhöz juttatta a magyarokat úgy, hogy az első két találatot még ő kapta Vangtól. Az utolsó asszót Rédli 25:23-nál kezdte Tunggal, és bár igyekezett taktikusan vívni, az előnye elfogyott, majd 28:28-nál jött a ráadás. Ebben a magyarok voltak kedvezményezettek, és már majdnem le is telt az egy perc tus nélkül, amikor a kínai három másodperccel a vége előtt jó ütemben és pontosan szúrt.

A közvetlen ellenfelek közül az ukránok és az oroszok is negyeddöntőbe jutottak, így utóbbiak biztosan megelőzik a magyarokat, akik reálisan csak akkor szerezhettek volna kvótát, ha az oroszokat maguk mögött tartják a kvalifikációs rangsorban, és közben az ukránok megőrzik jelenlegi pozíciójukat és maradnak a négy között.

Egyéniben Siklósi Gergely szinte biztosan indulhat a tokiói olimpián.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?