Tokió 2020: lesznek-e nézők az olimpián?

Hasimoto Szeiko, a tokiói olimpia szervezőbizottságának vezetője amellett érvelt, hogy legyenek nézők a nyári ötkarikás játékok versenyein.

A korábbi olimpiaügyi miniszter úgy véli, hogy a szurkolóknak legalább korlátozott számban meg kell engedni a részvételt a tavalyról idénre halasztott olimpián és paralimpián. „Üres lelátók esetén a sportolók okkal csodálkoznának, hogy miért nincsenek szurkolók, miközben más versenyekre beengedik a nézőket” – idézte az Aszahi Simbun című újság Hasimotót, aki február elején vette át a szervezőbizottság irányítását, miután elődje szexistának minősített kijelentései miatt távozni kényszerült a posztról. Hasimoto mielőbbi döntést sürgetett, rámutatva, hogy a kérdés megoldása már csupán a belépők árusítása és a szállodai helyek értékesítése miatt sem igen tűr halasztást.

A Kyodo News hírügynökség szerint a japán házigazdák és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) képviselői várhatóan a jövő héten vitatják meg, hogy engedélyezzék-e nézők jelenlétét az ötkarikás játékokon a koronavírus-járvány körülményei közepette. Thomas Bach, a NOB elnöke a múlt héten azt mondta, áprilisban vagy májusban lehet döntést hozni az ügyben.

Fotó: insidethegames.bizAz ötkarikás kérdésekben bennfentes insidethegames.biz úgy tudja, hogy eddig körülbelül 4,48 millió belépőt adtak el az olimpiára, és 970 ezret a paralimpiai játékokra a hivatalos jegyértékesítő weboldalon keresztül, illetve különböző sorsolások révén, miközben 810 ezer japán jegytulajdonos kérte pénze visszatérítését decemberben.

A tokiói olimpiát a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között rendezik, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig tart a paralimpia.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?