Nem oltatta be magát az olimpiai bajnok, inkább vállalja a háromhetes karantént

Patrizia Kummer nem oltásellenes, személyes okokból döntött úgy, hogy nem oltatja be magát.

Novak Djokovic után a parallel snowboardos olimpiai bajnok Patrizia Kummer került reflektorfénybe, miután kiderült ő sincs beoltva koronavírus ellen - írja az Eurosport. A svájci sportoló - aki 2014-ben Szocsiban nyert olimpiai aranyat - így is elindulhat a pekingi téli olimpián, a részvételnek ugyanis nem kötelező feltétele az oltás, de háromhetes karantént kell vállalnia egy erre kijelölt pekingi hotelben.Patrizia Kummer | Fotó: Wikipedia

Patrizia Kummer egy hetet már letöltött ebből. Most azt mondja, hogy alapvetően nem oltásellenes, de tavaly áprilisban személyes okokból úgy döntött, hogy a koronavírus ellen nem oltatja be magát. Szeptember óta tudja, hogy így háromhetes karantén vár. „Teljesen megértem és elfogadom, hogy itt kell lennem, tudom, hogy ez az emberek védelmére szolgál. A bezártságot nem tekintem büntetésnek, kreatív vagyok, feltalálom magam egy szobában is.” - nyilatkozta.

A felkészülését is nehezítette, hogy nincs oltva, mert így nem tudott indulni olasz versenyeken, az osztrák versenyekre pedig már a karantén miatt nem utazhatott. A parallel snowboard versenyszámait február 8-án és 9-én rendezik Pekingben, vagyis Kummer csak pár nappal a verseny előtt szabadul a karanténhotelből, és felkészülési versenyek nélkül áll majd rajthoz.

A svájci olimpiai bizottság nem tette kötelezővé az oltást a pekingi játékok résztvevőinek, az osztrák viszont igen. Miután a parallel snowboard osztrák legendája, Claudia Riegler is kijelentette, hogy nem oltatja be magát, ezzel lemaradhat a versenyről. A 48 éves Rieglernek ez lett volna az utolsó olimpiája.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?