Különadót vetnének ki az oltást elutasítókra Quebecben

Így korrekt ez a társadalom elsöprő többségét adó beoltottakkal szemben – magyarázta Quebec tartományi miniszterelnöke, amikor a be nem oltottak adóztatási tervét bejelentette.

Extra egészségügyi adót kell fizetniük Quebecben azoknak, akik nem kérték a koronavírus elleni oltást – jelentette be Francois Legault, Quebec tartományi miniszterelnöke. Hogy pontosan mennyit kell fizetniük, az még nem dőlt el, a BBC tudósítása szerint a miniszterelnök annyit ígért, hogy „jelentős” összegről lesz szó.Quebecben nagyon magas az átoltottság | Fotó: MTI

Legault arról beszélt: így fair ez a társadalomnak azzal a 90 százalékával szemben, akik áldozatot hoztak. Quebec lakosságának csupán 12,8 százaléka nincs beoltva a koronavírus ellen, de a kórházban kezeltek majdnem fele közülük kerül ki. Így pedig a kórházakban már korlátozni kellett a nem koronavírusos betegek ellátását.

A nyolcmillió lakosú Quebecben eddig 12 ezer halálos áldozatot követelt a koronavírus-járvány. A BBC arra is emlékeztet: nem a kanadai tartomány az első hely, ahol hasonló lépésről döntöttek. Görögországban január végétől kell a 60 év felettieknek 100 eurót fizetniük minden hónapban, ha nem fogadják el az oltást, Szingapúrban pedig a be nem oltottak saját maguk kell, hogy fizessék a kezelésüket, ha kórházba jutnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?