„Mindnyájan félünk a naptól, amikor meghalunk” – búcsúzik a végstádiumú rákbeteg futballedző

Érzelmes búcsúüzenetet fogalmazott meg Sven-Göran Eriksson, a gyógyíthatatlan, végstádiumú hasnyálmirigyrákkal diagnosztizált 76 éves svéd futballedző az életéről szóló dokumentumfilmben köszönt el.

„Úgy hiszem, mindnyájan félünk a naptól, amikor meghalunk. De az élet halál is egyben” – fogalmazott. Hozzátette: reméli, hogy az emberek majd azt mondják róla, hogy jó ember volt. „Remélem, hogy egy olyan pozitív emberként emlékeztek majd rám, aki minden tőle telhetőt megpróbált. Ne bánkódjatok, csak mosolyogjatok. Köszönök mindent. Köszönöm az edzőknek, a játékosoknak, a közönségnek. Fantasztikus volt. Vigyázzatok magatokra és az életetekre. Éljétek azt” – mondta a svéd szakember.

Fotó: Sven/képernyőmentés

Az RMC Sport alapján az augusztus 23-án bemutatásra kerülő Sven című dokumentumfilmben a szakember úgy értékelte, hogy szép élete volt. „Talán túl szép is” – jegyezte meg.

A „világjáró” svéd volt az angol futballválogatott történetének első külföldi szövetségi kapitánya. 2001 és 2006 között irányította a „háromoroszlánosokat”. Volt viszont a mexikói, az elefántcsontparti és a fülöp-szigeteki válogatottak mestere is. Klubedzőként az AS Roma, a Fiorentina, a Lazio, a Sampdoria, a Benfica, a Manchester City és a Leicester kispadján is ült, de dolgozott Kínában és a Közel-Keleten is.

A BBC kiemelte, hogy a dokumentumfilmből kiderül az is, hogy Erikssonnak a futballpályán kívül is színes élete volt. Nagy nyilvánosságot kapott viszonyai voltak, ugyanakkor csalások áldozatául is esett.

A szakember idén januárban jelentette be, hogy gyógyíthatatlan rákbeteg. Azt mondta, hogy orvosai legtöbb egy évet adtak neki, ugyanakkor Svédországban folytatja a kezelést, és tavasszal még arról beszélt, hogy bár a szakemberek szerint nincs jól, ő jól érzi magát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?